29 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ παρουσίασε τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Metα (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μαρκ Ζάκεμπεργκ επικεφαλής της Metα (Facebook, Instagram, WhatsApp, Threads κ.α.) παρουσίασε στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου Connect της εταιρείας το πρώτο της λειτουργικό πρωτότυπο γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, που ονομάζεται Orion. Τα γυαλιά αυτά αποδεικνύουν τις φιλοδοξίες της Metα για προϊόντα που θα δημιουργούν σύγκλιση ή συγχώνευση αν προτιμάτε του εικονικού κόσμου με τον πραγματικό.

«Αυτός είναι ο φυσικός κόσμος με επικαλυμμένα ολογράμματα», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ αφού έβγαλε τα μαύρα γυαλιά που θυμίζουν γυαλιά Ηλίου από μια μεταλλική θήκη. «Προς το παρόν, νομίζω ότι ο σωστός τρόπος για να δούμε τα Orion είναι ως μηχανή του χρόνου. Αυτά τα γυαλιά υπάρχουν, είναι φοβερά και είναι μια γεύση από ένα μέλλον που νομίζω ότι θα είναι αρκετά συναρπαστικό» είπε ο Αμερικανός μεγιστάνας των social media.

Τα γυαλιά Orion είναι κατασκευασμένα από κράμα μαγνησίου και τροφοδοτούνται από προσαρμοσμένο πυρίτιο σχεδιασμένο από τη Meta. Οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα γυαλιά μέσω της παρακολούθησης χεριών, της φωνής και της νευρωνικής διεπαφής που βασίζεται στον καρπό. Η Meta σχεδιάζει να εργαστεί για να το κάνει μικρότερο, πιο κομψό και πιο χαμηλού κόστους πριν το κυκλοφορήσει στους καταναλωτές είπε ο Zuckerberg.Η Meta έδειξε επίσης νέες δυνατότητες chatbot τεχνητής νοημοσύνης για τις υπηρεσίες της και ένα νέο σετ μικτής πραγματικότητας των μοντέλων Quest.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό