19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μανού Γκαρθία έβαψε την πόλη «κιτρινόμαυρη»: Ο Άρης πέρασε από την Τούμπα, 1-0 τον ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Άρης ήταν «κυνικός» και χάρις στην ατομική ποιότητα του Μανού Γκαρθία πανηγύρισε ένα σπουδαίο «τρίποντο» στην έδρα του ΠΑΟΚ (1-0). Ο Ισπανός μέσος έκανε… περίπατο στην άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» στο 63ο λεπτό και «εκτέλεσε» τον Κοτάρσκι, για να φέρει τους «κιτρινόμαυρους» στην 4η θέση της Super League.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κράτησε για τρίτη διαδοχική φορά στο «μηδέν» τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο ΠΑΟΚ, παράλληλα, παραμένει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός, αλλά το ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί!

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά. Ο ρυθμός χαμηλός και αυτό άρχισε να αλλάζει μετά το 20ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο πιεστικός ψηλά στο γήπεδο και εκμεταλλεύτηκε καλύτερα τους κενούς χώρους, όπως έγινε και στη φάση του 24ου λεπτού. Η μπάλα έφτασε στον Ότο από τον Ζίβκοβιτς μέσα στην περιοχή πλάγια, με τον Κουέστα να απομακρύνει το γύρισμα του Ισπανού.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε την μεγαλύτερή του ευκαιρία στο ματς τρία λεπτά αργότερα. Ο Τάισον έκανε το γύρισμα από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι και ο Τισουντάλι με πλασέ έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δοκαριού. Η μοναδική φορά που ο Άρης κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κοτάρσκι ήταν στο 23′, με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μόντσου που πέρασε λίγο έξω.

One Manu Garcia… Show

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήταν σαν να… έμεινε από δυνάμεις, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες αλλαγές συγκριτικά με το ματς απέναντι στην Γαλατασαράι. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλή εικόνα και ουσιαστικά απείλησαν την εστία του Κουέστα μόνο με το μακρινό πλασέ του Τάισον, στο 53ο λεπτό.

Ο Άρης ανέβασε… ταχύτητα στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να βρει δίχτυα με την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Μανού Γκαρθία πήρε την μπάλα και απέφυγε με… άνεση όποιον αμυντικό του ΠΑΟΚ βρήκε μπροστά του, προτού νικήσει τον Κοτάρσκι από δύσκολη γωνία για το 1-0.

INTIME

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ποτέ να βγάλει αντίδραση, αλλά θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει με την αδιανόητη χαμένη ευκαιρία του Μπάμπα στο 84′. Από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Κετζιόρα έκανε το γύρισμα και ο αμυντικός από την Γκάνα σημάδεψε από τα δύο μέτρα (!) το οριζόντιο δοκάρι ολομόναχος!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδωνΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαϊλίδης, Κετζιόρα, Ότο, Μπακαγιόκο (76′ Οζντόεφ), Σβαμπ (68′ Καμαρά), Τάισον (76′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (68′ Τσάλοφ).Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ (45′ Ρόουζ), Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου, Σιφουέντες, Ντιαντί (74′ Σουλεϊμάνοφ), Μανού Γκαρθία (81′ Νταρίντα), Σίστο (74′ Σαβέριο), Μορόν (81′ Ζαμόρα).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό