28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μαμαρντασβίλι και η παθιασμένη Γεωργία σταμάτησαν την Τσεχία στο 1-1 []

Ειδήσεις Ελλάδα

Γεωργία και Τσεχία αναμετρήθηκαν για τον 6ο όμιλο του Euro 2024 σε ένα παιχνιδι που παρά την ισοπαλία (1-1) προσέφερε ωραίο θέαμα. Οι Τσέχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και παρά τις τρομερές ευκαιρίες που δημούργησαν δεν μπόρεσαν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το Αμβούργο.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Γεωργία να έχει την κατοχή αλλά την Τσεχία  να είναι αυτή που δημιουργεί τις ευκαιρίες και να ξεκινάει πολύ δυναμικά στα πρώτα πέντε λεπτά. Ο Μαμαρντασβίλι όμως είπε όχι σε τρεις περιπτώσεις όπου οι Τσέχοι έγιναν πολύ απειλητικοί.  

Στο 23′ ο ‘Ανταμ Χλόζεκ εκμεταλλεύτηκε μια αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή των Γεωργιανών και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς μετά από υπόδειξη του VAR φάνηκε πως ο παίχτης της Λεβερκούζεν είχε σκοράρει με το χέρι. 

Από το 45′ μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου επικράτησε η απόλυτη παράνοια… Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Γκουράμ Κάσια έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει από κόντα με τον Στάνεκ να τον σταματάει. Δευτερόλεπτα αργότερα ο διαιτητής της αναμέτρησης Ντένις Σίμπερτ καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Γεωργίας μετά απο εξέταση του VAR, καθώς η μπάλα είχε ακουμπήσει στο χέρι του Ρόμπιν Χράνατς. Ο Ζώρζ Μικαουτάτζε δεν αστόχησε και σκόραρε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από την άσπρη βούλα το δεύτερό του γκολ στη διοργάνωση.

 Και ενώ αναμενόταν η λήξη του ημιχρόνου, ένα λεπτό μετά το γκολ, ο Πάτρικ Σικ βρέθηκε ξαφνικά απέναντι από την εστία της Γεωργίας με τον Μαμαρντασβίλι για άλλη μια φορά να τον σταματάει με μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τσέχοι μπήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν με τους Γεωργιανούς να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα με γρήγορες ανεπιθέσεις. Μετά από χαμένη ευκαιρία του Μεκβαβισβίλι στο 57′, σε ένα κόρνερ της Τσεχίας ο Πάτρικ Σικ βρισκόταν στο σωστό σημείο για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από την κεφαλία του Λινγκρ που βρήκε το δοκάρι.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Ιβάν Χάσεκ είχε την μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες με τη μεγαλύτερη από αυτές να είναι μια κεφαλιά του Κρέιτσι από κόρνερ που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Η Τσεχία προσπαθούσε να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε μπροστά αλλά η άμυνα της Γεωργίας έκανε εξαιρετικά τη δουλειά της. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού όμως, στο 95+2, σε μία αντεπίθεση των γεωργιανών ο Λομπτζανίζτε αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση χάνοντας την ευκαιρία να «κλέψει» το παιχνίδι για την ομάδα του. 

Οι εντεκάδες των δύο ομάδων:Γεωργία (Β. Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβιρκέλια (82 Γκβελεσιάνι), Κάσια, Ντβάλι, Τσιτάισβίλι (62′ Λοκοσβίλι), Νταβιτασβίλι (62′ Τσακβετάτζε), Μεκβαβισβίλι, Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Μικαουτάτζε (88′ Κβιλιτάια), Κβάρατσκέλια (82′ Λομπτζανίτζε)Τσεχία (Ι. Χάσεκ): Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Κρέιτσι, Τσούφαλ, Προβόντ (81′ Μπάρακ), Σούτσεκ, Ντ. Γιουράσεκ (81′ Σέβτσικ), Τσέρνι (55′ Μ. Γιουράσεκ), Χλόζεκ (55′ Λινγκρ), Σικ (68′ Χίτιλ) 

Βαθμολογία (Θέση, Ομάδα, Αγώνες, Βαθμοί) και πρόγραμμα 6ου ομίλου1. Τουρκία 1 32. Πορτογαλία 1 33. Τσεχία 2 14. Γεωργία 2 1

1η αγωνιστική:Τουρκία – Γεωργία 3-1 (25’ Μιλντίρ, 65’ Γκιουλέρ, 90+7 Ακτούρογλου / 32’ Μικαουτάτζε)Πορτογαλία – Τσεχία 2-1 (69’ Χράνατς (αυτ), Κονσεϊσάο 90+2/ Πρόβοντ 62’)2η αγωνιστική:Γεωργία – Τσεχία 1-1 (45+4′ Μικαουτάτζε/ 59′ Σικ)Τουρκία – Πορτογαλία (22/6, 19:00)3η αγωνιστική:Τσεχία – Τουρκία (26/6 , 22:00)Γεωργία – Πορτογαλία (26/6 , 22:00)

Αντώνης Χαλάς 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό