32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Ο Μακρόν κάνει σαν να θέλει τον πόλεμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σφοδρά πυρά κατά του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε η επικεφαλής της ΚΟ του Rassemblement National, Μαρίν Λε Πεν, με αφορμή τη συνέντευξη του Γάλλου προέδρου στο TF1.

«Δεν έχει καμία δουλειά να μπαίνει σε εκλογές για να ζητήσει ψήφο κατά του τάδε (…) Καλώ τον γαλλικό λαό να του θέσει όρια», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι Mirage 2000-5 και στρατιωτικοί εκπαιδευτές θα σταλούν στην Ουκρανία. Ενώ η Μαρίν Λε Πεν δεν φάνηκε άμεσα αντίθετη στην ιδέα της βοήθειας προς το Κίεβο, κατήγγειλε «το γεγονός ότι το διαφημίζει με αυτόν τον τρόπο».

«Εξάλλου, είναι αυτονόητο ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία, αλλά το να έρθει και να δώσει έναν τόσο ακριβή απολογισμό του αριθμού των ειδών εξοπλισμού, νομίζω ότι θέτει σε κίνδυνο τη Γαλλία και όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση», δήλωσε με ανησυχία.

Λε Πεν: Ο Μακρόν θέλει να εμπλακεί πλήρως στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ωστόσο, η βουλευτής του RN εξέφρασε την αντίθεσή της με τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους αντιδρώντας στην αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία. «Η αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία σημαίνει προφανώς ότι αναλαμβάνουμε τον κίνδυνο να γίνουν στόχοι», προειδοποίησε, πριν επικρίνει «την ελαφρότητα με την οποία ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρεται στην πιθανή απώλεια Γάλλων στρατιωτών».

Η Λε Πεν κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν ότι «θέλει έναν πόλεμο». «Κάνει ό,τι μπορεί για να προσπαθήσει να αυξήσει την πίεση, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση αύριο», είπε.

Με πληροφορίες από Le Figaro

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό