22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μίδας Τζιοβίνκο είναι το όνειρο του Λουτσέσκου

Ειδήσεις Ελλάδα

THE SPORTS ECONOMIST

ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Α.   ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

22.07.2021 | 15:28

Φιλόδοξη, αλλά σε εξέλιξη η προσπάθεια του Ράζβαν Λουτσέσκου και του ΠΑΟΚ να δελεάσουν τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, έναν σύγχρονο Μίδα της football business, μιας και στο διάστημα της επταετούς του ξενιτιάς από την Ιταλία έχει υπογράψει συμβόλαια συνολικών αποδοχών κοντά στα 55 εκατ. ευρώ!

Και να λοιπόν που εδώ και δύο μέρες το όνομα ενός εκ των πλέον καλύτερα αμειβόμενων ποδοσφαιριστών του πλανήτη βρίσκεται στη μεταγραφική καθημερινότητα ενός ελληνικού συλλόγου. Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο ο λόγος και για την προσπάθεια που κάνει ο Ράζβαν Λουτσέσκου προκειμένου να εκμεταλλευτεί την επιθυμία του 34χρονου Ιταλού μεσοεπιθετικού να αφήσει την ξενιτιά και ύστερα από 6,5 χρόνια όχι απλώς να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά και – αν είναι δυνατόν – να επαναπατριστεί.

Ξενιτιά μακρινή πολύ από το σπίτι του. Από τον Ιανουάριο του 2015 στο Τορόντο, μένοντας εκεί για τέσσερα χρόνια, πριν στην αυγή του 2019, μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία για χάρη της Αλ Χιλάλ, τη φανέλα της οποίας φοράει ακόμη, επιδιώκοντας το τελευταίο διάστημα να φτάσει σ’ έναν συμβιβασμό, λύνοντας πρόωρα το συμβόλαιο του, το οποίο και ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Ξενιτιά όμως εξαιρετικά καλοπληρωμένη. Αυτή η επταετία (βάσει συμβολαίων) της συνεργασίας του σε Τορόντο και Αλ Χιλάλ του έχει αποφέρει το ασύλληπτο ποσό των συνολικά περισσότερων από 53 εκατομμύρια ευρώ! Στο Τορόντο, το “ατομικό μυρμήγκι”, όπως είναι το παρατσούκλι του (που μάλιστα «χτύπησε» και με σχετικό τατουάζ στο μπράτσο του), εισέπραττε ετησίως 6,2 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων των σχετικών μπόνους), ποσό που τον έφερνε στην κορυφή των πλέον ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του αμερικάνικου πρωταθλήματος, ψηλότερα ακόμη και από – τότε – τους Ζλάταν και Κακά.

Τα χρήματα που εισπράττει στη Σαουδική Αραβία δεν είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι τουλάχιστον μια έρευνα της εγκυρότατης Equipe μόλις τον περασμένο Μάρτιο για τις αμοιβές των Ιταλών ποδοσφαιριστών. Βάσει αυτής λοιπόν, ο Τζιοβίνκο βρίσκονταν στη 2 η θέση της σχετικής λίστας, με ετήσιες απολαβές 9,6 εκατ. ευρώ, πίσω μόνο από τον Μάρκο Βεράτι, ο οποίος εισπράττει στην Παρί Σ.Ζ. 11 εκατ. (σ.σ. πλέον, μετά τη συμφωνία του με τους Παριζιάνους στην κορυφή έχει περάσει ο Τζίτζι Ντοναρούμα με 12 εκατ. ευρώ ετήσιες αποδοχές).

Αυτονόητα προφανής λοιπόν ο λόγος των ιδιαίτερων χειρισμών που απαιτούνται ώστε η φιλοδοξία του Ράζβαν Λουτσέσκου να υλοποιηθεί. Και αυτό γιατί σίγουρα η νοσταλγία είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, αλλά από την άλλη, ακόμη και για έναν επαγγελματία χωρίς οικονομικά προβλήματα, τα 4 εκατ. ευρώ που έχει να εισπράττει ο Τζιοβίνκο ως το τέλος της συνεργασίας του με την Αλ Χιλάλ είναι επίσης ένα στοιχείο που δεν γίνεται να αγνοηθεί.

σχετικα αρθρα

ΠΑΟΚ: Το “ψηστήρι” Λουτσέσκου σε Τζιοβίνκο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό