24 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ ζητά την αποπομπή του Νίκου Παππά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιστολή προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, απέστειλε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, ζητώντας την παρέμβασή της σχετικά με την υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, τα οποία αποδίδουν στον κ. Παππά αλλεπάλληλες προσβολές, που φέρονται να περιλαμβάνουν χυδαίες, ρατσιστικές και σεξιστικές επιθέσεις.

Ο κ. Βέμπερ, στην επιστολή του, επισημαίνει ότι οι καταγγελίες αυτές είναι σοβαρά ανησυχητικές, καθώς αντιβαίνουν στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τονίζει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο εκπροσωπεί τη δημοκρατία και τους Ευρωπαίους πολίτες.

Καλεί δε την Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο να λάβει άμεσα μέτρα και να αποπέμψει τον Νίκο Παππά από τις τάξεις της. «Η μη ανάληψη δράσης συνιστά συναίνεση σε πρακτικές εχθροπάθειας», τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΕΛΚ, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά του κ. Παππά είναι ακατάλληλη για έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο.

Στην επιστολή συνυπογράφουν η Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, και ο Chief Whip της ομάδας, Jeroen Lenaers.

H επιστολή του Βέμπερ στη Ρομπέρτα Μέτσολα για τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά

«Επιστολή προς την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola

Βρυξέλλες, 3 Σεπτεμβρίου 2024

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας εκφράσουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας αναφορικά με την πρόσφατη ανάρμοστη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκου Παππά. Πρόσφατα δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έφεραν στο φως σειρά αλλεπάλληλων χυδαίων, ρατσιστικών, σεξιστικών και υβριστικών επιθέσεων που αποδίδονται στον κ. Παππά.

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί σε ενότητα για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους, είναι ανησυχητικό ότι ένα νεοεκλεγέν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθετεί τέτοια συμπεριφορά. Αυτές οι ενέργειες είναι θεμελιωδώς αντίθετες στις αρχές και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση σε έναν θεσμό που εκπροσωπεί τη Δημοκρατία, καθώς αποτελεί τη φωνή των Ευρωπαίων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ζητούμε να εξετάσετε την υπόθεση αυτή και καλούμε την Ομάδα της Αριστεράς να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά, συμπεριλαμβανομένης της αποπομπής του από την Ομάδα, καθώς η συμπεριφορά αυτή δεν είναι η αρμόζουσα για έναν δημοκρατικά εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η μη ανάληψη δράσης συνιστά συναίνεση σε πρακτικές εχθροπάθειας.

Με εκτίμηση,

Manfred WeberΠρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ελισάβετ Βόζεμπεργκ-ΒρυωνίδηΕπικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ

Jeroen LenaersChief Whip της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό