14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο μάγος Μέσι κράτησε ζωντανή την Αργεντινή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε ένα γκολ στο 64ο λεπτό και ο Έντσο Φερνάντες πρόσθεσε άλλο ένα στο λυκόφως του αγώνα, για να χαρίσουν στην Αργεντινή τη νίκη με 2-0 στον αγώνα για την επιβίωση απέναντι στο Μεξικό (3ος όμιλος) και να αναζωπυρώσουν τις ελπίδες της «Αλμπισελέστε» για τη συνέχεια του Μουντιάλ 2022.

Ο Μέσι, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ του Ντιέγκο Μαραντόνα στην Αργεντινή με 21 ματς και οκτώ γκολ (τόσα είχε και ο Γκιγιέρμο Στάμπιλε) στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν φαινόταν πουθενά για περισσότερο από μία ώρα, προτού πάρει μια πάσα του Άνχελ Ντι Μαρία, βρει το χώρο που του αρκούσε και ανοίξει το σκορ με ένα συρτό σουτ από τα 20 μέτρα.

Ο Μέσι, που πλέον υπολείπεται δύο γκολ του ρέκορντμαν των Αργεντινών σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, άνοιξε το δρόμο και ο Φερνάντες, που είχε μπει ως αλλαγή τον «φάρδυνε»

Ο Φερνάντες, που έπαιξε ως αλλαγή στο β΄ ημίχρονο στη θέση του Ροντρίγκες, φρόντισε να διασφαλίσει τους τρεις βαθμούς με ένα υπέροχο τεχνικό σουτ ψηλά στη γωνία του Οτσόα, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε ποιότητα αλλά πολύ… Λάτιν πάθος και δυνατές μονομαχίες.

Το αποτέλεσμα αποκατέστησε την τάξη για τους Αργεντινούς στον 3ο όμιλο, μετά την ήττα-σοκ με 2-1 από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Με τρεις βαθμούς πια η Αργεντινή, προκρίνεται σίγουρα αν νικήσει την Πολωνία (4β.) στον τελευταίο της αγώνα, την Τετάρτη.

«Σήμερα ξεκινά ένα άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Αργεντινή», είπε ο Μέσι, που αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης. «Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως έπρεπε και στο δεύτερο, όταν ηρεμήσαμε, αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα την μπάλα και μέχρι το γκολ επιστρέψαμε στο να είμαστε αυτό που είμαστε».

Το Μεξικό, που έχει χάσει τώρα και τις τέσσερις αναμετρήσεις του Μουντιάλ με αντίπαλο την Αργεντινή, έχει έναν βαθμό και πρέπει να κερδίσει τη Σαουδική Αραβία (3β.) για να έχει πιθανότητες να συνεχίσει την πορεία του στους «16», αλλά ακόμα κι αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό