22.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο λαός στέλνει στο σπίτι τους τους πολιτικούς και δεν τους εξορίζει

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνυμα εντός ΝΔ -και ίσως και εκτός- έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος εμμέσως στα σενάρια που τον θέλουν στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στα Κύθηρα και απαντώντας στην προσφώνηση του Δημάρχου είπε ότι «οι πολιτικοί δεν εξορίζονται πλέον. Ο ελληνικός λαός απλώς όταν κρίνει ότι δεν τον υπηρετούν, τους στέλνει στο σπίτι τους, και πολύ καλά πράττει. Αν εν πάση περιπτώσει, πράγμα που απεύχομαι, αν επρόκειτο ποτέ να εξοριστώ, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι θα παρακαλούσα να με στείλουν εδώ, στα Κύθηρα!».

Στην τελετή για την επέτειο για την απελευθέρωση των Κυθήρων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944 ο κ. Δένδιας υπογράμμισε το στρατηγικό γεωπολιτικό ρόλο των Κυθήρων «καθώς βρίσκονται σε ένα σημείο όπου συναντώνται το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος. Ένα εξαιρετικά στρατηγικό σημείο για την Ελλάδα, ένα εξαιρετικά στρατηγικό σημείο για την Ανατολική Μεσόγειο.»

Η αναφορά του Νίκου Δένδια δεν είναι τυχαία λόγω της επήρειας που έχουν τα Κύθηρα στις θαλάσσιες ζώνες την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο έλεγχος της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής και των διόδων εδώ εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου».

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε τα Κύθηρα μετά το Καστελόριζο σηματοδοτώντας τη βούλησή του να μεταβαίνει μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Δημήτριο Χούπη σε μικρά νησιά τα οποία έχουν στρατηγική σημασία για την Ελλάδα.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν και την εντολή στους ΥΠΕΞ των δύο χωρών να ξεκινήσουν συζητήσεις για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την επίλυση της διαφοράς για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε «τα νησιά μας αποτελούν κύριο στοιχείο της διασφάλισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Και ας μην έχουμε αυταπάτες, χωρίς την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα πελάγη μας, η Ελλάδα ως ηπειρωτική μόνο χώρα δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι τελείως αναντίστοιχο με την Ιστορία της και το γενετικό της υλικό. Είμαστε εδώ για να υποδηλώσουμε το αυτονόητο. Την απόλυτη διάθεση να διασφαλίσουμε κατά τον τρόπο που μπορούμε τη διατήρηση ισχυρού και ακμαίου ελληνικού πληθυσμού στα μικρά μας νησιά, και βεβαίως διά αυτών και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, να διασφαλίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Κάτι που δεν συνιστά κατ’ επιλογήν πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, συνιστά διαχρονικά από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις – συμπεριλαμβανομένης της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Υπουργός παρέστη στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων, την οποία τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Εν συνεχεία μετέβη στο Μνημείο Απελευθέρωσης Λιμένα Καψαλίου, όπου κατέθεσε στέφανο μετά την επιμνημόσυνη δέηση.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Βουλευτής Νικόλαος Βλαχάκος, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννης Βουτσινάς, ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοικήσεως Αιγαίου Πλοίαρχος Δημήτριος Γούναρης ΠΝ, ο Πρόεδρος Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων Αντιστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Βερνάρδος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών φορέων καθώς και πολίτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό