20.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ”λαβωμένος” Σιμόες, ο ‘διαλυμένος’ Σάκχοφ και η επηρεασμένη ατμόσφαιρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με πολλά σημαντικά και όχι μόνο σωματικά προβλήματα θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό απόψε (19:30, COSMOTESPORTS 1HD, Live SPORT24) στη Λεωφόρο.

Ματς δύσκολο, απαιτητικό και με πολλές διαφορετικές ιδιαιτερότητες είναι αυτό που δίνει απόψε η ΑΕΚ στη Λεωφόρο (27/02, 19:30, COSMOTESPORTS 1HD, Live SPORT24 με ηχητική περιγραφή) κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ, που κάπως αλάφρυνε το κλίμα εντός κι εκτός της ομάδας, έρχονται δύο τεστ στα οποία θα φανεί αν ο Αργύρης Γιαννίκης έχει βρει τον τρόπο να οδηγήσει την ομάδα σε μια καλύτερη συνέχεια, έως το τέλος των φετινών υποχρεώσεών της Σήμερα ο ΠΑΟ, την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση θα αντιμετωπίσει αυτό το ματς με βαριά ατμόσφαιρα στα αποδυτήριά της από τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία. Ο Γεβγέν Σάκχοφ και η πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η ετοιμόγεννη σύζυγός του έχουν προκαλέσει ανησυχία και μελαγχολία σε όλους όσοι ετοιμάζονται για τη σημερινή αναμέτρηση. Και πως να συμβαίνει το αντίθετο.

Ο διεθνής μέσος έμεινε άυπνος όλη νύχτα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο Κίεβο, όπου ο άνθρωπός του εξακολουθούσε να βρίσκεται σε καταφύγιο. Με σπαρακτικά μηνύματα δείχνει την ανησυχία του, μαθαίνοντας ότι υπάρχουν γυναίκες που γεννούν στους χώρους που κρύβονται για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς.

Είναι τέτοια και η συγκυρία που ο Ουκρανός λογίζεται ως βασικός στο σημερινό παιχνίδι, εκτός εάν ο ίδιος ζητήσει λόγω της κατάστασης να μείνει στον πάγκο ή ο Γιαννίκης αποφασίσει να τον κρατήσει εκεί, καθώς δεν θα είναι έτοιμος ούτε πνευματικά ούτε σωματικά στο βαθμό που πρέπει.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

26 Φεβρουαρίου 2022 23:40

Εν τω μεταξύ, ο Αντρέ Σιμόες αισθάνεται ενοχλήσεις στον αστράγαλό του. Ο Πορτογάλος έχει πιεστεί πολύ, καθώς μετά την επιστροφή του από την επέμβαση, έπαιζε συνεχώς, όμως θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί, όπως το χει κάνει κι άλλες φορές.

Διαφορετικά, οποιοδήποτε έλλειμμα μεταξύ των δύο προκύψει στη μεσαία γραμμή, θα κληθεί να το καλύψει ο Γάλλος Νταμιέν Λε Ταλέκ, καθώς ο προπονητής προσανατολιζόταν έως χθες να χρησιμοποιήσει στη μεσαία γραμμή τους Σιμόες και Σάκχοφ.

Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να βοηθήσει και ο νεοαποκτηθείς Αλεξάντερ Φράνσον, όμως δεν έχει παίξει λεπτό έως σήμερα για να τον εμπιστευτεί ο προπονητής σε ένα τέτοιο ματς, ειδικά από την αρχή. Εκτός αν παραστεί μεγίστη ανάγκη.

Ο ρόλος του Μάνταλου και ποιος θα μείνει εκτός

Μεσοεπιθετικά, το δίλημμα έχει ευχάριστη χροιά. Ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος είχε καταλυτική παρουσία ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, οπότε ‘χτυπά’ την πόρτα της ενδεκάδας, εκτός εάν ο προπονητής επιλέξει να του δώσει ξανά ρόλο “game changer”, κρατώντας στον πάγκο. Σε αυτή την περίπτωση, πίσω από τον επανακάμψαντα Αραούχο θα κινούνται οι Άμραμπατ (ως επιτελικός χαφ), Τσούμπερ και Γκαρσία (στα φτερά της επίθεσης).

Αν όμως ο Μάνταλος πάρει φανέλα βασικού, τότε ένας εκ των τριών (Τσούμπερ, Άμραμπατ ή Γκαρσία), θα πρέπει να μείνει στον πάγκο. Λογικά αυτός που θα κληθεί να δει μεγάλο κομμάτι του ντέρμπι από θέση αναπληρωματικού θα είναι ο Λιβάι, ο οποίος ούτως ή άλλως ακολούθησε για κάποιες ημέρες πιο συντηρητικό πρόγραμμα. Συνέβη για προληπτικούς λόγους βέβαια και θεωρείται ετοιμοπόλεμος.

Ένα πιθανό σχήμα λοιπόν γι’ απόψε συνθέτουν οι Τσιντώτας, Ρότα, Χατζισαφί (ή Μοχαμάντι), Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμόες, Σάκχοφ (ή Λε Ταλέκ), Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκαρσία και Αραούχο.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ αναλύουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Σέντρα στις 21:30.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό