21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Λίνεκερ κέρδισε την έφεση για φόρο 4,9 εκ. λιρών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γκάρι Λίνεκερ κέρδισε την έφεση κατά της φορολογικής αρχής της Βρετανίας (HMRC) για την επιβολή φόρου που ανερχόταν,  συνολικά, σε 4,9 εκατομμύρια λίρες (6,03 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Λίνεκερ, ο οποίος παρουσιάζει το «Match of the Day» του BBC και επίσης εργάστηκε στο BT Sport, ελέγχθηκε από την HMRC για φόρους στα εισοδήματα και από τους δύο ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, από το 2013-14 έως το 2017-18.

Η HMRC υποστήριξε ότι ήταν υπάλληλος τόσο του BBC όσο και του BT Sport εκείνη την εποχή, αλλά ένας δικαστής έκρινε ότι ο 62χρονος παλαίμαχος Άγγλος διεθνής είχε συμβόλαια και με τους δύο ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ως ελεύθερος επαγγελματίας.

«Το αποτέλεσμα των συμπερασμάτων μου είναι ότι επειδή υπήρχαν άμεσες συμβάσεις μεταξύ του BBC και του κ. Λίνεκερ και της BT Sport και του κ. Λίνεκερ η νομοθεσία για τους διαμεσολαβητές (IR35) δεν ισχύει, και δεν μπορεί να ισχύει από νομική άποψη», ανέφερε σε δήλωσή του ο δικαστής Μπρουκς.

«Συνεπώς, και παρά το γεγονός ότι η GLM (Gary Lineker Media) είναι μια εταιρική σχέση, αυτό είναι το τέλος του θέματος», πρόσθεσε.

Ο Λίνεκερ έγινε πρωτοσέλιδο νωρίτερα αυτό το μήνα όταν ανεστάλη η συνεργασία του από το BBC επειδή επέκρινε την πολιτική μετανάστευσης της κυβέρνησης, προκαλώντας μεγάλη διαμάχη σχετικά με τους κανόνες αμεροληψίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Οι διευθυντές του BBC αντέστρεψαν την απόφασή τους μετά το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τον πιο ακριβοπληρωμένο παρουσιαστή τους, ενώ οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν επίσης να εργαστούν, αναγκάζοντας το σταθμό να μεταδώσει τα highlights του Match of the Day χωρίς σχολιασμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό