25.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Κ. Μητσοτάκης περιγράφει πώς απάντησε στις βολές Ερντογάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media από δημοσιογράφο ξένου μέσου δείχνει τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να περιγράφει το πώς απάντησε στην εμπρηστική τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά το χθεσινό δείπνο των ηγετών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί.

«Σηκώθηκα και του είπα, ό,τι έχω να σου πω θα σου το πω κατά πρόσωπο» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε «πηγαδάκι» στην Πράγα, παρουσία της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε πως η Ελλάδα δεν παρασύρεται από τον παροξυσμό και την επιθετική ρητορική της Τουρκίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ως «θερμό επεισόδιο» τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες. Όπως είπε, «ο κ. Ερντογάν επιδίωξε να δημιουργήσει εντυπώσεις» καθώς «ίσως είχε κατά νου ότι θα εξελιχθεί σε έναν ακόμη μονόλογο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός με ψυχραιμία, νηφαλιότητα ήταν απόλυτα ξεκάθαρος: τον κάλεσε να σταματήσει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών καθώς αυτό είναι που πυροδοτεί την ένταση και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο γιατί έτσι κάνουν οι ηγέτες πολιτισμένων κρατών».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό