20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Κ. Μητσοτάκης με την πρώτη ζόρικη ερώτηση μαρτύρησε μόνος του τις υποκλοπές»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες. Εάν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νομούς φεύγεις. Όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις. Από μόνος σου φεύγεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην  Πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα.

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 21 Μαΐου θα παραιτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα φέρει ξανά τη δημοκρατία στην εξουσία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει μία χώρα όπου η δημοκρατία δεινοπαθεί. Παρακολουθούσε μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα. Αντιπάλους και εχθρούς. Ακόμη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και με τη βοήθεια της προπαγάνδας έκανε το ψέμα και τη διαστρέβλωση κανονικότητα», υπογράμμισε.

 «Μαρτύρησε μόνος του»

«Εννιά μήνες ψεύδεται για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας “Δεν το ήξερα, όλα έγιναν εν αγνοία μου”, έλεγε. Και κρυβόταν πίσω από το εθνικό απόρρητο. Αλλά να δεν χρειάστηκε πολύ, αλλά να έρθει σε ένα στο ντιμπέιτ και με την πρώτη ζόρικη ερώτηση, τρικυμία, μαρτύρησε μόνος του, ομολόγησε σκάνδαλο οι υποκλοπές. Και κανένας εθνικός λόγος για να παρακολουθείται το μισό πολιτικό σύστημα. Ομολόγησε δηλαδή την ενοχή του. Αναγνώρισε ο ίδιος τα ψέματά του».

«Όλοι παραμένουν ανέγγιχτοι»

Ωστόσο, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός «μένει ακόμα στη θέση του, ανέγγιχτος. Όλοι παραμένουν ανέγγιχτοι.  Στη θέση της είναι η εισαγγελέας της ΕΥΠ η κυρία Βλάχου που παρανόμως υπέγραφε δίχως να υπάρχει εθνικός λόγος, να παρακολουθούνται όλοι αυτοί. Στο σπίτι του και όχι στο σκαμνί της δικαιοσύνης ο διοικητής της ΕΥΠ που διορίστηκε χωρίς πτυχίο. Και όσοι όλοι διέπραξαν το κακούργημα».

«Στη θέση τους απαθείς και αδιάφοροι και οι εισαγγελείς που δήθεν ερευνούν εννιά μήνες. Ο αξιότιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (σ.σ. Ισίδωρος Ντογιάκος) πού είναι μετά την ομολογία ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος; Να καλέσει την κυρία Βλάχου για εξηγήσεις. Το μόνο που ήξερε ήταν να βάζει εμπόδια σε έναν έντιμο δικαστή, στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ ο οποίος βρήκε τα πειστήρια του εγκλήματος στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία χώρα της Ευρώπης που να είχε συμβεί κάτι παρόμοιο και να μπορούσε ο αρχιερέας του παρακράτους, ο ενορχηστρωτής του παρακράτους, ο πρωθυπουργός να μένει έστω και για μία ώρα στη θέση του.

Οι παράνομες παρακολουθήσεις απαγορεύονται και διώκονται παντού στην Ευρώπη. Το ίδιο και στην Αμερική. Και υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες. Εάν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νομούς φεύγεις. Όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις. Από μόνος σου φεύγεις. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή δημοκρατία θα είχε οδηγήσει σε παραίτηση αυτή η ομολογία του πρωθυπουργού σε πανελλαδική δημόσια συχνότητα ότι δεν υπήρχε κανείς εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε παράλληλα στους συντηρητικούς πολίτες ρωτώντας τους: «Θα ξεπλύνετε με τη ψήφο σας τα ατοπήματα του κυρίου Μητσοτάκη απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία; Θα γίνετε συνένοχοι στο έγκλημα;».

Προς Ανδρουλάκη: «Ας αφήσει τους ανιστόρητους διμέτωπους»

Απευθύνθηκε επίσης και στον Νίκο Ανδρουλάκη «που για πρώτη φορά προχθές ζήτησε την ανάγκη να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους. Μίλησε ακόμα και για φυλακή. Και τον ρωτώ: Πιστεύει αλήθεια πως αυτό μπορεί να γίνει με μια κυβέρνηση της ΝΔ του κ.Μητσοτάκη; Προφανώς και δε θα γίνει ποτέ. Για αυτό αν πραγματικά πιστεύει ότι πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι, ας αφήσει τους ανιστόρητους διμέτωπους. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους, θα αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα και θα ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε σε άλλο σημείο μήνυμα σε ΚΚΕ, τονίζοντας ότι πάντοτε το μέτωπο ήταν με τη δεξιά και όχι με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

«Ο αντίπαλος για εμάς είναι ένας. Το μέτωπο είναι ένα. Η χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς που γνώρισε ο τόπος. Ώρες ώρες μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι άλλες δυνάμεις του προοδευτικού τόξου δεν το καταλαβαίνουν αυτό.

Η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα εκλογών δίκαιης ψήφους. Συνεπάγεται και ευθύνες για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Δεν μπορεί να ακούμε ανιστόρητα πράγματα. Κάποιοι αριστεροί σύντροφοί μας είπαν ότι το ίδιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Αλήθεια; Το ίδιο είναι να μπορεί να δικαιωθεί ο εργαζόμενος, να έχει το ΣΕΠΕ δίπλα του, θεσπισμένο 8ωρο, πληρωμένες υπερωρίες; Έχει μεγάλη σημασία για το ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο για άλλα 4 χρόνια» υπογράμμισε, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρης Κουτσούμπα.

«Τα συνθήματα τα γεννάει η ζωή»

«Απευθυνόμαστε και στην άλλη πλευρά, σε αυτούς που μας κατηγορούν τούτες τις μέρες ότι κλέψαμε τα συνθήματά τους. Τα ίδια που έλεγε και η Αριστερά του ’80 στον Ανδρέα. Τα συνθήματα τα γεννάει η ζωή. Και όταν κάποιο συνθήματα γίνονται επίκαιρα γιατί η ζωή τα κάνει επίκαιρα. Και δεν έχει κανείς την πνευματική ιδιοκτησία των συνθημάτων. Ανήκουν σε όλη τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη του τόπου. Και αν σήμερα γίνεται ξανά επίκαιρο το αίτημα της αλλαγής είναι γιατί έχουμε ξανά η χειρότερη κυβέρνηση της δεξιάς που είδαμε από τη μεταπολίτευση και μετά. Πάντοτε το μέτωπο ήταν με τη δεξιά, όχι με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το μισό της καρδιάς μου ανήκει εδώ σε σας στην όμορφη Καβάλα»

Στην αρχή της ομιλίας του ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή και το κλίμα στην προεκλογική συγκέντρωση ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι  “στέλνει μήνυμα σε όσους πιστεύουν ότι οι εκλογές αυτές θα είναι περίπατος για τις δυνάμεις που έχουν κάνει μαύρη τη ζωή μας”.

“Στις εκλογές αυτές θα δούμε μία καλύτερη μέρα, το βλέπω σήμερα εδώ. Είναι μία μεγάλη έκπληξη για μένα η μεγάλη συγκέντρωση αυτή. Είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη συγκέντρωση που έχουμε κάνει εδώ στην Καβάλα. Είναι μία απάντηση σε αυτούς που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 21 του Μάη μπορεί να είναι πρώτος και με διαφορά”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Καβάλα και τόνισε: “Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Καβάλα. Ένα κομμάτι από τις παιδικές μου αναμνήσεις, το μισό της καρδιάς μου ανήκει εδώ σε σας στην όμορφη Καβάλα.

Η Καβάλα είναι και ένας τόπος μεγάλων αγώνων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Καβάλα είναι συνώνυμο της εργατικής τάξης. Η πόλη του καπνεργάτη. Η πόλη που έδωσε αγώνες σε μαύρες, δύσκολες εποχές. Η πόλη που έγινε η πρώτη μεγάλη απεργία στα Βαλκάνια το 1896. Αλλά και η πόλη που σήμερα ξανά χρωματίζεται από το χρώμα του αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια της Καβάλας. Έναν αγώνα για τον οποίο όλοι είμαστε υπερήφανοι, έναν αγώνα που θέλουμε να δικαιωθεί και δεσμευόμαστε ότι θα δικαιωθεί. Έναν αγώνα για δουλειά και αξιοπρέπεια”.

Τους μετέφερε το μήνυμα ότι “σε λίγες μέρες σταματάει να είναι νόμος το δίκιο των ισχυρών” και συνέχισε:”Σε λίγες μέρες έρχεται ξανά η δικαιοσύνη στη πατρίδα μας.Γιατί έρχεται ξανά η αλλαγή, με τη ψήφο του λαού μας. Πολίτες της Καβάλας αυτό που προσδοκά κάθε πολίτης σήμερα είναι να αλλάξει επιτέλους η ζωή του

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό