18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει για άλλη μια φορά την επιβολή και την καταστολή

Ειδήσεις Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΜέΡΑ25, όσον αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους. Ταυτόχρονα κατέθεσε έξι προτάσης στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις  για την εξειδίκευση των μέτρων προστασίας.

Στην ανακοίνωση του ΜεΡΑ25 τονίζεται ότι «η κυβέρνηση, μετά και τη χθεσινή ψήφιση του νέου άκρως αυταρχικού μέτρου του προστίμου των 100 ευρώ, προχωράει κανονικά στην καθημερινή εμβάθυνση των αντιδημοκρατικών πλην αναποτελεσματικών της πρακτικών, συμπεριφερόμενη σαν να έχει βάλει σκοπό να χάσει και τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης από την κοινωνία». Προσθέτει ότι σήμερα «ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, η μεταγραφή της ΝΔ από το ΛΑΟΣ που κάποιος κακόπιστος θα έλεγε ότι έγινε ακριβώς για να επιστρατευθεί σε μια τέτοια συγκυρία, προχώρησε σε εξειδικεύσεις σχετικά με το χαράτσι των 100 ευρώ που επιβάλλει η κυβέρνηση στους πολίτες άνω των 60 ετών».

Σύμφωνα με το ΜεΡΑ25, ο κ. Πλεύρης «ζωγράφισε με λίγο μεγαλύτερη λεπτομέρεια τον καφκικό εφιάλτη που περιμένει όσους έχουν βάσιμο ιατρικό λόγο να μην εμβολιαστούν, που θα έρθουν αντιμέτωποι με μια ατέρμονη ταλαιπωρία επιτροπών και εγκρίσεων».

Το ΜέΡΑ25 καταθέτει και τις δικές του προτάσεις και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε:

* Δίκτυο μαζικών δωρεάν τακτικών τεστ για όλες και όλους.

* Προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών.

* Άμεση υλικοτεχνική ενίσχυση του ΕΣΥ.

* Άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας.

* Δωρεάν προεμβολιαστικό έλεγχο.

* Καμπάνια ενημέρωσης των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας.

«Αντί για πειθώ και λογική, και κυρίως, αποτελεσματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει για άλλη μια φορά την επιβολή και την καταστολή με ταξικότατα, αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά και ανελεύθερα μέτρα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό