20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει ανέγγιχτο τον μηχανισμό και επιδοτεί την αισχροκέρδεια»

Ειδήσεις Ελλάδα

Κριτική στον πρωθυπουργό -μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος-, ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι αφενός καθυστέρησε εννέα μήνες και ακολούθως ότι «ακολουθεί την ίδια λογική, την επιδότηση της αισχροκέρδειας με χρήματα των φορολογουμένων από το δημόσιο ταμείο».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Μετά από την 9μηνη λεηλασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τρομοκρατημένος μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και στην επικείμενη καταβαράθρωση του, προχώρησε σήμερα σε ένα διάγγελμα παραδοχής της αφαίμαξης που με δική του κύρια ευθύνη βιώνουν εδώ και καιρό οι πολίτες.

»Κι ενώ τις τελευταίες μέρες άφηνε να διαρρέει ότι επρόκειτο να λάβει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας με την επιβολή πλαφόν, τελικά τα όσα ανακοίνωσε εξακολουθούν την ίδια λογική που εφάρμοζε μέχρι σήμερα, δηλαδή την επιδότηση της αισχροκέρδειας. Αυτό δηλαδή που αποφάσισε είναι να ανοίξει το δημόσιο ταμείο και να βγάλει χρήματα των φορολογουμένων, για να καλύψει μέρος των σπασμένων από τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ρεύματος και ιδιαίτερα της ΔΕΗ των γαλάζιων golden boys».

Ακολούθως καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι «αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως τόσο καιρό έλεγε ψέματα αφού οι λογαριασμοί είχαν εκτοξευτεί πολύ πριν τον πόλεμο με δική του ευθύνη. Παρόλα αυτά για ακόμη μία φορά αφήνει ανέγγιχτο τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας, παραπέμποντας στις καλένδες του Ιούλη κάποιες θολές παρεμβάσεις που δεν προσδιόρισε».

Κλείνοντας σημειώνει: «Περιμένουμε δε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το ποσό που θα ομολογήσουν από τα περίπου 1,5 δισ. ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία μέχρι χθες δήθεν δεν υπήρχαν, αλλά τελικά λόγω της πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ότι θα φορολογήσουν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό