31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ο κόσμος του ΟΣΦΠ το αξίζει, στο γκολ έγινε… σεισμός

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός και ολόκληρος ο οργανισμός του βρίσκονται ακόμα σε πανηγυρικό κλίμα. Κι αυτό δεν επρόκειτο να αλλάξει σύντομα, κρίνοντας κανείς από την μεγάλη επιτυχία που πέτυχε ο σύλλογος. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν το Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα, μέσα στην OPAP Arena, κι έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που σηκώνει ευρωπαϊκή κούπα.

Πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές του κλαμπ έδωσαν το «παρών» στον μεγάλο τελικό για να δουν από κοντά την προσπάθεια της ομάδας. Από τους Ερνέστο Βαλβέρδε και Κάρλος Καρβαλιάλ, έως διάσημους φίλους του συλλόγου όπως ο Νίκος Οικονομόπουλος, ενώ άλλοι υποστήριξαν από μακριά όπως ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Ένας ακόμη «εκλεκτός» προσκεκλημένος στην OPAP Arena ήταν ο Νίκος Τσιαντάκης, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό και τίμησε τη φανέλα του κλαμπ 186 φορές! Ο Νίκος Τσιαντάκης μας μίλησε για το πώς βίωσε εκείνος τον θρίαμβο των Πειραιωτών στην OPAP Arena, αλλά και για την δικαίωση του συλλόγου μετά από τόσα χρόνια.

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε ο Νίκος Τσιαντάκης:

Για το πώς βίωσε τον θρίαμβο του Ολυμπιακού: «Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, ήταν πολύ όμορφη και πολύ ιδιαίτερη. Και είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που μπορέσαμε αυτήν την τεράστια επιτυχία για την ομάδα μας, να την ζήσουμε μέσα από το γήπεδο. 

Όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού, κι εγώ μαζί, είμαστε υπερήφανοι και πάρα πολύ χαρούμενοι που ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε τη χαρά – όσο δύσκολο κι αν είναι – να το ξαναζήσουμε. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή. Ανεπανάληπτη και οπωσδήποτε θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων των φιλάθλων.

Αισθάνθηκα τεράστια χαρά, τεράστια συγκίνηση. Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα. Δικαίωση, περηφάνεια, χαρά. Πραγματικά δεν είναι εύκολο πράγμα να κατακτήσει την κορυφή και πάντα μπορεί να υπάρχει ένα εμπόδιο. Δεν μπορείς να το κάνεις συνέχεια, αλλά αυτή την φορά τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο και ο Ολυμπιακός μας έκανε όλους υπερήφανους.

Οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι, το άξιζε ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή για αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν και στον τελικό, αλλά και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια ώστε να έρθει το τρόπαιο στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό».

«Ο Ολυμπιακός δεν απέδιδε το ποδόσφαιρο που αξίζει – Μεντιλίμπαρ και μεταγραφές τον έκαναν ανταγωνιστικό ξανά»

Για την στιγμή που θα του μείνει αξέχαστη από τον τελικό και την αγωνία στο γκολ: «Σίγουρα η κορύφωση της ατελείωτης χαράς που ζήσαμε στην κερκίδα ήταν η στιγμή που πέτυχε το γκολ ο Ελ Κααμπί. Μεγάλη χαρά, ικανοποίηση, ανακούφιση, όλα τα συναισθήματα που πήρε ο κόσμος του Ολυμπιακού. Εμένα αυτή είναι η στιγμή που μου έχει μείνει ιδιαίτερα.

Μπήκε και το γκολ προς το τέλος, οπότε λες πως έχουμε φτάσει πλέον πολύ κοντά. Κι έτσι έγινε τελικά. Στο γκολ έγινε… σεισμός. Η στιγμή του γκολ ήταν κάτι το τρομερό και η έκρηξη στο γκολ έγινε δύο φορές. Έγινε μία φορά πρώτα όταν μπήκε το γκολ και μετά όταν και το VAR ολοκλήρωσε τον έλεγχο. Ήταν τεράστια η αγωνία μας εκεί, μας φάνηκε αιώνας».

Για το ταξίδι που βίωσε ο Ολυμπιακός φέτος στη σεζόν: «Ο Ολυμπιακός γενικά δεν είχε ξεκινήσει καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι εμφανίσεις που έκανε δεν ήταν καλές, όχι μόνο τα αποτελέσματα. Και γι’ αυτό άλλωστε έμεινε και πίσω στη βαθμολογία. Δεν απέδιδε το ποδόσφαιρο που αξίζει σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και να είναι πρωταγωνιστής.

Η τελευταία αλλαγή που έγινε με την έλευση του Μεντιλίμπαρ, σε συνδυασμό και με τις τελευταίες μεταγραφές δυνάμωσαν την ομάδα πάρα πολύ και την έκαναν ανταγωνιστική. Κι αυτό φάνηκε και στο πρωτάθλημα, όπου ανέβηκε η απόδοσή της, αλλά και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και γι’ αυτό έφτασε μέχρι το τέλος να διεκδικεί και το πρωτάθλημα.

Κι αν ενδεχομένως δεν είχε και την Ευρώπη να διαχειριστεί μαζί με το πρωτάθλημα να είχε τη δυνατότητα να είναι και Πρωταθλητής. Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία των άλλων ομάδων που πραγματικά το διεκδίκησαν, αλλά έγινε και ο Ολυμπιακός διεκδικητής. Το να κρατάει την τύχη στα χέρια του στο τέλος και με το 3X3 να παίρνει το πρωτάθλημα φάνταζε πολύ δύσκολο με τις εμφανίσεις που έκανε μέχρι ένα σημείο».

«Τότε άρχισα να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα το πάρει»

Για το πότε άρχισε να πιστεύει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το Conference League: «Νομίζω πως μετά το πρώτο παιχνίδι με την Άστον Βίλα στην Αγγλία. Λόγω τόσο του αποτελέσματος, όσο και της εμφάνισης. Ξεκίνησε με την πρόκριση εις βάρος της Φενέρμπαχτσε ιδιαίτερα, όμως αυτό το ματς ήταν που σε έκανε να λες ότι πλέον ο Ολυμπιακός μπορεί να σηκώσει το τρόπαιο. Πιστεύω πως τους έκανε όλους να πιστέψουν ότι μπορεί».

Για το εάν αυτή η επιτυχία θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Οι ομάδες ανεβαίνουν επίπεδο, το πρωτάθλημα έχει γίνει ανταγωνιστικό τα τελευταία χρόνια και νομίζω πως και ο Ολυμπιακός και οι άλλες ομάδες που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχουν τις ευκαιρίες ώστε να φτάσουν μακριά. Και γιατί όχι, να κατακτήσουν κάποια στιγμή ευρωπαϊκό τρόπαιο!».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό