18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Κωστής Χατζηδάκης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην κριτική πως η δεύτερη αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό εξανεμίζεται από τον υψηλό πληθωρισμό απάντησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνοντας ότι η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 είναι 9,7% σε σχέση με το ύψος του κατώτατου μισθού το 2021.

Συνολική αύξηση 9,7% σε σχέση με το 2021

«Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός ισοδυναμεί με 15ο μισθό, όπως είπε ο πρωθυπουργός γιατί στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλονται 14 μισθοί» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι η αύξηση πήγε στο 7% ενώ συνδυαστικά με την πρώτη δόση του Ιανουαρίου, ισοδυναμεί με μία συνολική αύξηση 9, 7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021.

Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν της Ευρώπης, η Λεπέν των… φτωχών

«Πιστεύουμε ότι πηγαίνοντας στα απώτατα όρια οι επιχειρήσεις μπορούν να το αντέξουν καθώς μειώθηκαν φόροι και ισχύουν μέτρα στήριξης» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας ερωτηθείς για το αν «το πενηντάρικο που κάθε μήνα αυξάνει το βασικό μισθό θα προλάβει να φτάσει στην τσέπη ή εξαϋλωθεί λόγω των ανατιμήσεων», σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει στηρίξει ευάλωτες ομάδες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις και συνεχίζει μετά από 2 1/2 χρόνια».

Μειώθηκε η ανεργία

Η μείωση της ανεργίας κατά 4,5 εκατοστιαίες μονάδες είναι «κοινωνική πολιτική που δεν έτυχε αλλά πέτυχε, ως αποτέλεσμα της συνολικότερης φιλοεπενδυτικής πολιτικής της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «πλέγμα προστασίας κι έκτακτων μέτρων παράλληλα με τις αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό».

Τα μέτρα δεν είναι προάγγελος εκλογών, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «έχει στηθεί αφήγημα για κακή νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία που θα εκδικηθεί τους εργαζομένους».

«Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας και κατέληξε:

«’Εχουμε αποφασίσει κοινωνική πολιτική στην πράξη και στη μεγάλη εικόνα είναι και ο ρυθμός των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που τριπλασιάστηκε σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ολα πτυχές συγκροτημένης κοινωνικής πολιτικής  για τους ευάλωτους που γίνεται σε υγιείς βάσεις γιατί η κυβέρνηση κατόρθωσε να βάλει μπρος, παρά τις δυσκολίες, την οικονομία».

Θρήνον συνεκίνει, η Πάναγνό Σου Μήτηρ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό