16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Κυριάκος Μικέλλης στα ηνία της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Επανεκλέγει ο επικεφαλής της Pfizer σε Κύπρο και Μάλτα, Κυριάκος Μικέλλης, , στη θέση του προέδρου της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ).

Με αφορμή την επανεκλογή του η οποία έχει διάρκεια δύο ετών, ο κ. Μικέλλης, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ΚΕΦΕΑ για το επόμενο διάστημα, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών στην καταλληλότερη για κάθε περίπτωση θεραπεία. Αυτό, όπως είπε, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της πλήρους εφαρμογής των προνοιών της νομοθεσίας και του μνημονίου συναντίληψης, που η φαρμακευτική Βιομηχανία υπέγραψε με το υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μικελλή, δυόμιση χρόνια μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές εκκρεμότητες με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες και ιδιαίτερα στις καινοτόμες θεραπείες. Τόνισε μάλιστα, ότι η περαιτέρω καθυστέρηση υλοποίησης των προνοιών δημιουργεί συνθήκες ανησυχίας και αμφισβήτησης στους παροχείς για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πεποίθηση της ΚΕΦΕΑ είναι, όλα τα φάρμακα να γίνουν διαθέσιμα εντός του ΓεΣΥ τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια φαρμακευτική περίθαλψη. Ενώ, θεωρεί εξίσου σημαντικό η συνταγογράφηση και χορήγησή τους να γίνεται στη βάση  κατευθυντήριων οδηγιών, οι οποίες θα πρέπει να είναι βασισμένες στα διεθνή δεδομένα  και πρακτικές, με τις τοπικές επιστημονικές εταιρείες να εμπλέκονται ενεργά στη διαμόρφωσή τους.

Η ΚΕΦΕΑ, σύμφωνα με τον κ. Μικέλλη, παραμένει ανοιχτή σε διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς με γνώμονα πάντα τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα δίνει τη δυνατότητα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής αγωγής, στους ασθενείς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό