25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γάλλο ΥΠΕΞ στο Μαξίμου – Τι συζητήθηκε

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Στεφάν Σεζουρνέ και συζήτησαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων.

Επίσης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Μαξίμου, αντηλλάγησαν απόψεις για τις προτεραιότητες του νέου ευρωπαϊκού κύκλου, με αιχμή την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Σεζουρνέ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, καθώς προτάθηκε ως υποψήφιος Επίτροπος της Γαλλίας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στις χώρες που επλήγησαν από πλημμύρες»

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν από τις σοβαρές πλημμύρες από την κακοκαιρία Boris, οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 16 άτομα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων πως «χρειαζόμαστε μια ενωμένη και αποφασιστική ευρωπαϊκή απάντηση για να ανταποκριθούμε στις κλιμακούμενες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τσεχία, την Αυστρία και τη Μολδαβία, που επλήγησαν από σοβαρές πλημμύρες. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Χρειαζόμαστε μια ενωμένη και αποφασιστική ευρωπαϊκή απάντηση για να προσαρμοστούμε στις κλιμακούμενες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό