24.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Κυριάκος Βελόπουλος διέγραψε τον Παύλο Σαράκη από την Ελληνική Λύση – Τι δηλώνει ο βουλευτής

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκτός ΚΟ της Ελληνικής Λύσης τίθεται ο βουλευτής Επικρατείας, Παύλος Σαράκης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου:

«Έπειτα από ομόφωνη (πλην του κ. Σαράκη) απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος.

Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων».

Η επιστολή Βελόπουλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής για τη διαγραφή του Παύλου Σαράκη

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο άνδρες είχαν έρθει σε ρήξη πολλές φορές, διότι ο κ. Σαράκης φέρεται να δρούσε αυτοβούλως και να κάνει δικές του διαρροές προς τα Μέσα. 

Ο Παύλος Σαράκης, φέρεται να είχε κάνει διαρροές στηλιτεύοντας τις επιλογές Βελόπουλου, με αποκορύφωμα την εκλογή της Γαλάτως Αλεξανδράκη.

Το προεδρικό περιβάλλον του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του, αφήνοντας αιχμές περί εντολών από ξένα κέντρα.

Ο ίδιος ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως αισθάνεται πλέον ελεύθερος και πως η αιτία της διαγραφής του είναι η κριτική που άσκησε στο ευρωψηφοδέλτιο και άλλες επιλογές του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η δήλωση του Παύλου Σαράκη

Η ταπεινή καταγωγή μου, η προσωπική και επαγγελματική μου πορεία ως αυτοδημιούργητος, η προσωπικότητά μου, δεν επιτρέπουν να είμαι ούτε αλαζόνας, ούτε αμετροεπής, ούτε αχάριστος, ούτε να υποτιμώ τους άλλους. Και πάνω απ’ όλα, εγώ δεν είμαι ούτε συκοφάντης, ούτε λασπολόγος. Οι αξίες μου, οι απόψεις μου, είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν υποτάσσονται. Υπερήφανα, ελεύθερος και ασυμβίβαστος θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες μου. Ο καθένας μας κρίνεται και αξιολογείται

Τι είχε προηγηθεί

Στις 14 Ιουνίου, μάλιστα, ο πρώην πλέον βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για μεθοδευμένο σχέδιο «δολοφονίας του χαρακτήρα» του. 

Αναλυτικά, σημειώνει:

«Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μεθοδευμένο σχέδιο «δολοφονίας του χαρακτήρα μου». Δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου αναφέρουν ότι εκπορεύεται από κύκλους του κόμματος, του οποίου τυγχάνω Βουλευτής. Ως όφειλα συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Κυριάκο Βελόπουλο και την Αντιπρόεδρο του κόμματος, κ. Δήμητρα Κρητικού, προκειμένου να αποσαφηνιστούν γεγονότα που δηλητηριάζουν τους ψηφοφόρους μας. Με διαβεβαίωσαν ότι τυγχάνω της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης τους, θεωρώντας τα δημοσιεύματα ανυπόστατα και κακόβουλα, ισχυρισμό που διατυπώθηκε και σε επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, με Δελτίο Τύπου. Κατόπιν τούτων, αναστέλλω την οποιαδήποτε νομική ενέργεια για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου ως πολίτης, Δικηγόρος και Βουλευτής. Παράλληλα, διαβεβαιώνω τους εμπνευστές και τους πρόθυμους εκτελεστές του σχεδίου «δολοφονίας του χαρακτήρα μου» ότι, ούτε ατιμώρητοι θα μείνουν, ούτε θα συγχωρεθούν. Συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας για να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Αντικαταστάθηκε ο Σαράκης λόγω διαφωνίας με Βελόπουλο

Το Μάρτιο 2024, ο Παύλος Σαράκης «καθαιρέθηκε» από ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από ανοιχτή διαφωνία με τον Κυριάκο Βελόπουλο για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα.

Ο Παύλος Σαράκης τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου του Γιώργου Φλωρίδη για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης, ζητώντας αυτό να υπερψηφιστεί, με τον πρόεδρο του κόμματος να διαφωνεί και να του διαμηνύει πως το κόμμα δεν πρόκειται να δώσει θετική ψήφο.

Μετά από τη ρήξη, ο Παύλος Σαράκης αντικαταστάθηκε από τον Στέλιο Φωτόπουλο, ο οποίος ορίστηκε ειδικός αγορητής του κόμματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό