28.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «σπάει» ρεκόρ έστω κι όταν… επιλέγει να μη σκοράρει []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Πορτογαλία νίκησε με 3-0 την Τουρκία και από την 2η κιόλας αγωνιστική «κλείδωσε» την 1η θέση στον 6ο όμιλο του EURO 2024. Μαζί της φυσικά και ένα εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναζητούσε ένα γκολ σε αυτό το παιχνίδι, το οποίο θα του έδινε αυτοπεποίθηση και παράλληλα θα τον έχριζε κάτοχο δύο ακόμη ιστορικών ρεκόρ. Ο Πορτογάλος αφενός θα γινόταν ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία των EURO, καταρρίπτοντας την επίδοση του Ίβιτσα Βάτσιτς από το 2008 (38 ετών και 257 ημερών), και αφετέρου ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε 6 διαφορετικά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

🥅⚽If Cristiano Ronaldo scores today, he would surpass Ivica Vastic (38 years, 257 days) as the oldest goalscorer in European Championship history, a record set by Vastic in 2008. pic.twitter.com/DrboovjkMo

— SimplyGoal (@SimplyGoal) June 22, 2024

Ο CR7 σαφώς το γνώριζε αυτό και στο 56ο λεπτό του παρουσιάστηκε η μεγάλη ευκαιρία. Ο Ρούμπεν Νέβες τον βρήκε με μία φοβερή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Τουρκίας κι εκείνος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Αλτάι Μπαγιντίρ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε δίπλα του τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει την κούρσα και προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ.

Του έκανε την πάσα για το 3-0 και μοίρασε ασίστ, παρά το γεγονός πως ο ίδιος θα μπορούσε να γράψει ιστορία. Και ακόμη κι αν νωρίτερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε… διάλογο με τον Μπρούνο Φερνάντες για το γεγονός πως δεν του δίνει την μπάλα! Ωστόσο, αυτή η ασίστ είναι εξίσου ιστορική όσο θα ήταν και το γκολ που… επέλεξε να μην σκοράρει.

Αυτή ήταν η 8η στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και κανείς δεν έχει περισσότερες, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να μοιράζεται πλέον την κορυφή με τον Κάρελ Πομπόρσκι. Ο Τσέχος είχε αγωνιστεί στα EURO του 1996, του 2000 και του 2004, ενώ την 5άδα της σχετικής λίστας συμπληρώνουν οι Σεσκ Φάμπρεγκας, Εντέν Αζάρ και Άριεν Ρόμπεν.

«Δεν κυνηγάει τα ρεκόρ, τα ρεκόρ τον κυνηγάνε», αναφέρει μία πολυχρησιμοποιημένη φράση. Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους αθλητές που αυτό φαίνεται να ισχύει. Πώς, μετά, να μην τον αποθεώσει ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ; «Αυτό που έκανε πρέπει να το δείχνουμε στις ακαδημίες», είπε χαρακτηριστικά πλέκοντάς του το εγκώμιο!



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό