18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο κλώνος του Dynamic Island στο Android έχει ήδη 1 εκατομμύριο downloads – Android

Ειδήσεις Ελλάδα

To Dynamic Island, ένα χαρακτηριστικό software (κυρίως) είναι αυτό που ξεχώρισε από την κυκλοφορία των νέων iPhone 14 Pro και Pro Max.

Αντί να εξαφανίσει τη μεγάλη εγκοπή στο άνω μέρος της εμπρόσθιας όψης, η Apple παρουσίασε τη συγκεκριμένη λειτουργία η οποία χρησιμοποιεί την εγκοπή για εμφάνιση διαφόρων μηνυμάτων με εντυπωσιακά animation.

Σχεδόν αμέσως, η κοινότητα προγραμματιστών του Android άρχισε να δημιουργεί τις δικές της υλοποιήσεις που μιμούνταν το εφέ του Dynamic Island στα Android smartphones. Το dynamicSpot ξεχώρισε σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του, και με βάση τα τελευταία στοιχεία αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς υλοποιήσεις στο Android.

Έχοντας επιλύσει τα σημαντικότερα προβλήματα που αναφέρθηκαν στις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του, ο προγραμματιστής της εφαρμογής που έχει το ψευδώνυμο Jawomo (επίσης γνωστός για το remapper του κουμπιού Bixby για συσκευές Samsung) πρόσθεσε νέες λειτουργίες.

 

Αυτό που εντυπωσιάζει πάντως είναι ένα μεγάλο ορόσημο για το dynamicSpot, με την εφαρμογή να μετράει πάνω από ένα εκατομμύριο downloads στο Google Play Store όπου είναι στο top 10 αυτή την εβδομάδα, με παρόμοια επίδοση και στο APKMirror. Ο αριθμός των downloads για τη συγκεκριμένη εφαρμογή φανερώνει ότι αρκετοί χρήστες του Android θα ήθελαν να δουν πώς θα έδειχνε το Dynamic Island στα τηλέφωνά τους.

Το μέλλον των εγκοπών και των οπών στα περισσότερα android smartphones δεν είναι ακόμα σίγουρο αφού και η τεχνολογία με την κάμερα κάτω από την οθόνη που συναντάμε σε πολύ ακριβά smartphones, έχει αρκετούς περιορισμούς. Θεωρείτε σίγουρο ότι αρκετοί OEM κατασκευαστές θα προχωρήσουν σε δικές τους υλοποιήσεις για τις συσκευές τους που θα μιμούνται το Dynamic Island, «κρύβοντας» με αυτό το τρόπο την εγκοπή της selfie κάμερας στο μπροστινό μέρος.

Χάρη στην ανοιχτή φύση του Android, η πλατφόρμα παραμένει το ιδανικό πεδίο δοκιμών για αναδυόμενες τάσεις όπως η συγκεκριμένη, δίνοντας μια καλή ιδέα για έναν υποψήφιο αγοραστή ενός iPhone 14 Pro, να καταλάβει τι προσφέρει πάνω κάτω η λειτουργία.

2

6

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό