17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο κινητήρας του νέου Kia Niro

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο Kia Niro παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και σήμερα η κορεατική εταιρία αποκάλυψε τις τεχνικές του λεπτομέρειες. Το όχημα έχει μήκος 4,42 μέτρων (+6,5 εκατ. από τη προηγούμενη γενιά), πλάτος 1,825 μέτρων (+2 εκατ.), ύψος 1,545 μέτρων (+1 εκατοστό), με το μεταξόνιο να έχει μεγαλώσει κατά 2 εκατοστά και να φτάνει τα 2,7 μέτρα.
Το νέο Niro έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,29 Cd και οι αυξημένες διαστάσεις του μεταφράζονται σε πιο ευρύχωρη καμπίνα, με την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών να αυξάνεται κατά 15 λίτρα στα 451.

Κίνηση παίρνει από τον τετρακύλινδρο 1.600άρη GDI Smartstream κινητήρα βενζίνης απόδοσης 105 ίππων με 144 Nm ροπής που συνδυάζεται με έναν ηλεκτρoκινητήρα 43,5 ίππων. Το υβριδικό σύστημα αποδίδει συνδυαστικά 141 άλογα με 177 Nm ροπής και συνεργάζεται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Μέσα στον κύκλο ζωής του νέου Niro η Kia θα το προσφέρει τόσο με έναν plug-in υβριδικό κινητήρα, όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Υπάρχει η λειτουργία Green Zone που απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα εσωτερικής καύσης όταν το σύστημα πλοήγησης ανιχνεύσει μια πράσινη ζώνη. Επιπλέον ο οδηγός μπορεί να ορίσει χειροκίνητα πράσινες ζώνες για να αναγκάσει το crossover να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται και με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.
Στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη αφής 10,25″, head-up display 10″, με την Kia να τοποθετεί επιπλέον ηχομονωτικό υλικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό