28.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Ο κεραυνός του Λύμπε, η νίκη στο Γεντί Κουλέ και το ξέσπασμα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια από τις πιο μεγάλες στιγμές της παραμυθένιας σεζόν 2004-05 ήταν η νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 3-2, σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια. Ηταν Κυριακή των Βαϊων, ήταν 27η αγωνιστική (τρεις πριν το τέλος δηλαδή) και το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου με σουτ έξω από την περιοχή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων επέτρεπε στην ΑΕΚ να μένει δεύτερη, στον έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό, και να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου, παρά το γεγονός ότι εκείνη η πρώτη περίοδος με πρόεδρο τον Ντέμη Νικολαϊδη είχε αρχίσει με στόχο απλά την επιβίωση της ομάδας και της εταιρείας.

Ηταν ένας αγώνας με πολλές ιδιαίτερες στιγμές, πολύ ιδιαίτερες συνθήκες και πολύ ιδιαίτερες εικόνες, όπως η παρουσία του Ντέμη, αλλά και του (τραυματία σε εκείνο τον αγώνα) Μπρούνο Αλβες στην εξέδρα, ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ. Η κορυφαία στιγμή, όμως, ήταν το γκολ στο 94ο λεπτό, όταν η κιτρινόμαυρη εξέδρα σηκώθηκε στον… αέρα και οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι με τον πάγκο. Ακόμα και ο Κώστας Κατσουράνης που είχε βγει με τραυματισμό και δεν μπορούσε καν να περπατήσει, πανηγύριζε χοροπηδώντας στο ένα πόδι!

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έφτανε τους 59 βαθμούς με το 6-3 επί της Χαλκηδόνας (νυν Ατρόμητος) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ο Ολυμπιακός έπιανε τους 56 με το 3-1 επί του Αιγάλεω στο Καραϊσκάκη, η ΑΕΚ πήγε να… βγάλει τα μάτια της. Σε ένα «τρελό» δεύτερο ημίχρονο στο Γεντί Κουλέ, προηγήθηκε 0-2 με την κεφαλιά του Βλάνταν Ιβιτς στο 59′ και την ατομική προσπάθεια του Ζούλιο Σέζαρ στο 70′ (αμφότεροι μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου) όμως ο ΟΦΗ επέστρεψε στο ματς με τα γκολ του Μαχλά στο 72′ και του Καζάντζη στο 89′. Όμως, εκεί που όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα απομακρυνόταν από την κορυφή, ήρθε το δεξί μονοκόμματο σουτ του Λυμπερόπουλου να δώσει τη μεγάλη νίκη και να προκαλέσει τις σκηνές που περιγράψαμε πιο πάνω.

Δυστυχώς, όλα άλλαξαν μετά το Πάσχα. Η ΑΕΚ έχασε εκείνο το καταραμένο ματς με τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ, έφερε και 0-0 στη Λεωφόρο με το πέναλτι του Μορίς στον Μπούρμπο που «έπνιξε» ο Βασάρας και, από εκεί που πήγαινε για πρωτάθλημα, στο τέλος δε βγήκε ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά κάτι απογεύματα σαν αυτό στο Ηράκλειο, άφησαν πολύ έντονες τις αναμνήσεις μιας πολύ «αγαπησιάρικης» εποχής.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Κόντης, Κωστένογλου, Μόρας, Γεωργέας, Πετκόφ, Κατσουράνης (74′ Κυριακίδης) Κρασσάς (57′ Ιβιτς) Ζούλιο Σέζαρ, Σοάρες, Λυμπερόπουλος

Στις 24 Απριλίου

24/4/32 ΑΕΚ-Ηρακλής 2-1 (Πρωτάθλημα Ελλάδας -τέταρτη νίκη σε έξι ματς για την ΑΕΚ, αλλά ακολούθησαν οκτώ αγώνες χωρίς νίκη και από τις πρώτες θέσεις κατρακύλησε τελευταία και έπαιξε αγώνες διαβάθμισης!)24/4/58 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 6-2 (Πρωτάθλημα Ελλάδας -η μεγάλη μέρα του Κώστα Τσανούλα που έπαιξε μόνο σε έναν αγώνα σε εκείνο το πρωτάθλημα, αλλά πέτυχε τέσσερα γκολ!)24/4/1988 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2 (Α’ Εθνική -ο Γιώργος Σαββίδης πέρασε τον… μισό Παναθηναϊκό και πλάσαρε τον Σαργκάνη για να κάνει το 2-1, αλλά η νίκη χάθηκε στο 85′ με το ακίνδυνο σουτ του Χατζηαθανασίου που «έπνιξε» ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Φάνης Κοφινάς, ο οποίος είχε γίνει βασικός όταν «τελείωσε» ο Θεολόγης Παπαδόπουλος, μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο δύο μήνες νωρίτερα)24/4/04 ΑΕΚ-Πανηλειακός 1-0 (Α’ Εθνική)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό