33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο καφές Λουμίδης® Παπαγάλος® υποστηρίζει την Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία του Ινστιτούτου Prolepsis

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο καφές Λουμίδης® Παπαγάλος® που εδώ και χρόνια αναδεικνύει τις αξίες και τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων, αναγνωρίζει το πρόβλημα της μοναξιάς στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και στέλνει ένα ζεστό και αισιόδοξο μήνυμα για την αντιμετώπισή της, μέσα από τη νέα του τηλεοπτική καμπάνια με τίτλο «Όπου υπάρχει μοναξιά, ας είμαστε εκεί. Με έναν καφέ, έτσι χωρίς λόγο!».

Η νέα τηλεοπτική καμπάνια του καφέ Λουμίδης® Παπαγάλος® συνδέεται με την ανάπτυξη μιας νέας πρωτοβουλίας που θέλει να προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη στους ηλικιωμένους, παρέχοντάς τους ένα δίκτυο επικοινωνίας και συμπαράστασης. Σημείο εκκίνησης αποτελεί η      υποστήριξη του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία που υλοποιείται από το 2019 από το Ινστιτούτο Prolepsis, το οποίο έχει μακρόχρονη εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων υγιούς και ενεργού γήρανσης. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, ο καφές Λουμίδης® Παπαγάλος® υποστηρίζει και επεκτείνει την Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία και τα Σαββατοκύριακα. Η Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά δίνει σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τη δυνατότητα να ακούσουν μια φιλική φωνή και να νιώσουν ότι κάποιος είναι εκεί για αυτούς, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Παράλληλα, ο καφές Λουμίδης® Παπαγάλος® υποστηρίζει την εκπαίδευση και εποπτεία των εθελοντών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Εκτός από την Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά, το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία διασυνδέει μοναχικά άτομα Τρίτης Ηλικίας με εθελοντές με στόχο την ανάπτυξη δεσμών φιλίας. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία με στόχο την αντιμετώπιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ανεξαρτησίας τους – αξιοποιώντας όσα μπορούν να προσφέρουν στις νεότερες γενιές – την ανάδειξη των αναγκών και των προκλήσεων της Τρίτης Ηλικίας, αλλά και την ευαισθητοποίηση κοινού, φορέων και Πολιτείας.

Η Αφροδίτη Βελουδάκη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis, δήλωσε με αφορμή τη συνεργασία: «Με το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία, προσπαθούμε να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, πάντοτε με φροντίδα και σεβασμό, με στόχο να δώσουμε μία απάντηση στο σημαντικό ζήτημα της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης. Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που ο καφές Λουμίδης® Παπαγάλος® έρχεται να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, υποστηρίζοντας την επέκταση της Τηλεφωνικής Γραμμής για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία και τα Σαββατοκύριακα. Η επέκταση αυτή είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τα άτομα Τρίτης Ηλικίας που καλούν στη γραμμή, καθώς, όπως μας αναφέρουν και οι ίδιοι “Η μοναξιά δεν κάνει διακρίσεις στις ημέρες της εβδομάδας».

Ο Γεράσιμος Θεοδωράκης, Group Brand Manager R&G coffees της Nestle, δήλωσε με αφορμή τη συνεργασία: «Εδώ και έναν αιώνα, μια κούπα ελληνικού καφέ Λουμίδης® Παπαγάλος® γεμίζει με άρωμα τις ανθρώπινες σχέσεις με τους αγαπημένους μας, δημιουργώντας δυνατές αναμνήσεις. Σήμερα που οι σχέσεις αυτές δοκιμάζονται από την απαιτητική καθημερινότητα, θα είμαστε περήφανοι αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια αφορμή για να βρεθούμε ξανά κοντά τους. Για τις στιγμές που δεν μπορούμε να είμαστε κοντά και για όσους ηλικιωμένους αισθάνονται μόνοι,υποστηρίζουμε την «Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία» όπου μια ζεστή φωνή είναι εκεί, όλες τις ημέρες της εβδομάδας».

Η νέα καμπάνια του καφέ Λουμίδης® Παπαγάλος®, «Όπου υπάρχει μοναξιά, ας είμαστε εκεί. Με έναν καφέ, έτσι χωρίς λόγο!», καθώς και το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία του Ινστιτούτου Prolepsis, μας υπενθυμίζουν να δείξουμε περισσότερη κατανόηση και φροντίδα για τα άτομα Τρίτης Ηλικίας γύρω μας. Δεν είναι μόνο μια εταιρική προσπάθεια – είναι μια ανθρώπινη δέσμευση για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αισθάνονται πολύτιμοι και αγαπημένοι.

H Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, 10πμ – 10μμ, και πλέον επεκτείνεται και τα Σαββατοκύριακα, 11πμ – 5μμ. Η χρέωση είναι αστική και οι κλήσεις ανώνυμες. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210 610 1300.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό