19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Κασεμίρο έστειλε την Βραζιλία τους «16»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Στάδιο «974» της Ντόχα «χόρεψε» στο ρυθμό της σάμπα το βράδυ της Δευτέρας. Οι Βραζιλιάνοι οπαδοί έφεραν τη λατινοαμερικανική αλεγκρία στο Κατάρ, καθώς ο Κασεμίρο εκτόξευσε τη Σελεσάο στα νοκ άουτ παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με τη νίκη 1-0 επί της Ελβετίας.

Το θεαματικό γκολ του μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 83ο λεπτό οδήγησε τη Βραζιλία στους έξι βαθμούς και την έστειλε στους «16» από τη δεύτερη αγωνιστική, καθώς μόνο η Ελβετία μπορεί να φτάσει σε αυτούς τους βαθμούς στον 7ο όμιλο.

Ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτός ήταν ένα παιχνίδι που παιζόταν στην Αραβική Χερσόνησο, γιατί είχε όλα τα σκηνικά ενός εντός έδρας αγώνα για τους Βραζιλιάνους, απέναντι σε μια ομάδα με την οποία οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο είχαν λήξει ισόπαλες: 2-2 το 1950 και 1-1 το 2018.

Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι είχαν κερδίσει μόνο τρεις από τους συνολικά εννέα αγώνες τους με την Ελβετία, με τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες και η αποψινή συνάντηση φαινόταν ότι οδεύει προς άλλη μια ισοπαλία, πριν από τη στιγμή της «μαγείας» του Κασεμίρο.

Ενώ ο Ροντρίγκο έδωσε την ασίστ στον σκόρερ, ο Κασεμίρο και η Βραζιλία οφείλουν ευγνωμοσύνη στον Βινίσιους Τζούνιορ για το γκολ, καθώς ο νεότερος σούπερ σταρ των «Βερντεόρο» είχε τραβήξει πάνω του τρεις αμυντικούς, δημιουργώντας χώρο για το γκολ.

Την 3η και τελευταία αγωνιστική οι Ελβετοί θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία και με νίκη προκρίνονται σίγουρα, ενδεχομένως και με ισοπαλία αν οι «αδιάφοροι» Λατίνοι δεν ηττηθούν από το Καμερούν την ίδια ημέρα (), με τους Αφρικανούς να δίνουν επίσης αγώνα επιβίωσης την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό