18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Κέλβιν Χάρισον Τζ. έκανε μάθημα βιολιού έξι ώρες την ημέρα για τον ρόλο του στην ταινία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το δράμα που διαδραματίζεται πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ακολουθεί τη ζωή του συνθέτη, Ζοζέφ Μπουλόν γνωστού και ως «Μαύρου Μότσαρτ»

Ο Κέλβιν Χάρισον Τζ. περνούσε έως και έξι ώρες την ημέρα παίζοντας βιολί στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον ρόλο του στην ταινία «Chevalier». Το δράμα εποχής, που διαδραματίζεται πριν από τη Γαλλική Επανάσταση, ακολουθεί τη ζωή του συνθέτη, Ζοζέφ Μπουλόν, Ιππότη του ντε Σαιν-Ζωρζ, γνωστού και ως «Μαύρου Μότσαρτ». Στην ταινία της Searchlight Pictures πρωταγωνιστούν επίσης οι Σαμάρα Γουίβινγκ, Λούσι Μπόιντον και Μίνι Ντράιβερ.

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο Κέλβιν Χάρισον Τζ. είπε ότι παρ’ όλο που μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια (ο πατέρας του είναι κλασικός μουσικός και δάσκαλος μουσικής) δεν ήξερε για τον Σεβαλιέ. «Δεν είχα ιδέα ποιος ήταν, αλλά ήταν αρκετά τολμηρός και ενθουσιάστηκα όταν έμαθα γι’ αυτόν» ανέφερε.

Ο Αμερικανός ηθοποιός ήξερε ήδη να παίζει βιολί, ως νεαρό αγόρι και έπαιζε βιολί ενήλικα. «Επιλέχθηκα να παίζω σε ορχήστρες» ανέφερε προσθέτοντας ότι όταν το πολύτιμο απόκτημά του καταστράφηκε στις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Κατρίνα το 2005 σταμάτησε να παίζει. Ο Κέλβιν Χάρισον Τζ. γύριζε την ταινία «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν στην Αυστραλία, όταν πληροφορήθηκε ότι πήρε τον ρόλο στο δράμα εποχής σε σκηνοθεσία Στίβεν Γουίλιαμς.

Όταν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα ταινίας στην οποία υποδυόταν τον B.B King, επέστρεψε στη Νέα Ορλεάνη και άρχισε μαθήματα με τον πατέρα του. «Ήθελα να είμαι μαζί του, επειδή είναι δάσκαλος μουσικής. Ήξερα ότι μπορούσε να με καθοδηγήσει στο πώς να προχωρώ σιγά σιγά. «Κάναμε εξάσκηση τέσσερις έως έξι ώρες καθημερινά» διευκρίνισε.

Ο πατέρας του τον συμβούλευε επίσης «να αποκοιμάται με μουσική, να μάθει πώς να γίνεται ένα με τη μουσική και να βρει τη δική του αφήγηση». Αφού πέρασε μερικούς μήνες με τον πατέρα του, ο ηθοποιός επέστρεψε στο Λος Άντζελες όπου άρχισε μαθήματα με δάσκαλο βιολιού. Και μόλις έφτασε στα κινηματογραφικά πλατό στην Πράγα όπου γυρίστηκε η ταινία, περνούσε όλη την ημέρα στις πρόβες, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Στέφανι Ρόμπινσον έγραψε το σενάριο της ταινίας και ο Κέλβιν Χάρισον Τζ. τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένος που επιτέλους αφηγείται αυτή την ιστορία: «Αυτό που με άγγιξε περισσότερο ήταν η επιμονή που είχε παρά την απόρριψη». Στην ταινία, ο Σεβαλιέ ανεβαίνει στις τάξεις της γαλλικής κοινωνίας ως διάσημος βιολονίστας-συνθέτης και ξιφομάχος που αγωνίζεται για μια θέση στην Όπερα του Παρισιού ευνοημένος από την αυλή της Μαρίας Αντουανέτας.

«Νομίζω ότι αυτό που του προκάλεσε περισσότερο πόνο ήταν που ήθελαν να τον συμπεριλάβουν και ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν όσο περισσότερο μπορούσαν, αλλά δεν ήθελαν πραγματικά να τον αποδεχτούν» ανέφερε. «Αυτό που με ενθουσίασε ήταν ότι έπρεπε να του δώσω μια ευκαιρία. Με αυτή η ταινία θα έχει τελικά τη μεγάλη σκηνή, την αγάπη, τον σεβασμό που του αξίζει» σημείωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό