18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Ιωαννίδης κέρδισε με το σπαθί του την αναβαθμισμένη θέση του και ένα νέο συμβόλαιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σταδιακή και σταθερή εξέλιξη του Φώτη Ιωαννίδη κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν, ο αναβαθμισμένος ρόλος του στο πλάνο της επόμενης μέρας του Παναθηναϊκού και το νέο συμβόλαιο της επιβράβευσης μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα δύο υπερπολύτιμα γκολ του Φώτη Ιωαννίδη στους ημιτελικούς του Κυπέλλου με τη Λαμία, καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό έπειτα από 8 χρόνια, όμως πάνω απ’ όλα επιβεβαίωσαν κάτι που φαινόταν απ’ τις αρχές του 2022: Την εξέλιξή του στην κορυφή της “πράσινης” επίθεσης, όχι μόνο απ’ τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού -όταν κι ανέλαβε τα ηνία του “ρημαγμένου” περσινού Παναθηναϊκού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς- αλλά και κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν. Εξέλιξη και βελτίωση που ήρθε μέσα απ’ την σταδιακή προσαρμογή του 22χρονου φορ στο πλάνο του Σέρβου τεχνικού και την αλλαγή του σε όλο το εύρος του παιχνιδιού του πέριξ ή εντός του αντίπαλου “κουτιού”.

Ο Ιωαννίδης δεν είναι πλέον το σούπερ ταλαντούχο και γεμάτο προσόντα, αλλά “άγουρο” παιδί, που πήγε το καλοκαίρι του 2020 στο Κορωπί. Ή ο φορ που έπαιρνε την μπάλα στο όριο της περιοχής, έβαζε το κεφάλι κάτω και προσπαθούσε σαν… οδοστρωτήρας να πάρει παραμάζωμα την αντίπαλη άμυνα και να τη στείλει μέσα. Το έκανε πέρσι σε ορισμένες περιπτώσεις στον Παναθηναϊκό του “πετάμε την μπάλα μπροστά κι ότι κάνουν οι επιθετικοί” του Λάζλο Μπόλονι. Βρήκε έτσι κάποια γκολ, αλλά περισσότερο λειτουργούσε με το ένστικτο, τη συγκυρία της φάσης και της στιγμής και το “πάμε κι όπου βγει”. Όχι μέσω ενός πλάνου, όχι πάντα μέσα απ’ τη συνολική ανάπτυξη της ομάδας.

Ο Γιοβάνοβιτς και το τιμ του είχαν πολύ υπομονή μαζί του. Έβλεπαν πως είχαν έναν παίκτη με τρομερά προσόντα, αλλά ακατέργαστο, ο οποίος χρειαζόταν πολύ δουλειά πάνω στο τακτικό κομμάτι, για να γίνει μέρος του πλάνου, του σχεδίου όλης της ομάδας. Η παρατεταμένη αφλογιστία του Καρλίτος συν την αδυναμία του να υποστηρίξει τη θέση του επιθετικού κορυφής, αλλά και το πρόβλημα του Μακέντα στον αστράγαλο (που οδήγησε τον Ιταλό στο χειρουργείο), έφεραν τον νεαρό φορ σταθερά στις βασικές επιλογές απ’ τις αρχές του 2022. Κι εκεί ήταν που δούλεψε ακόμη περισσότερο για να εξελιχθεί.

Ο δρόμος του βεβαίως, μέχρι να γίνει πολύ πιο ολοκληρωμένος ως επιθετικός, είναι ακόμη πολύ ανηφορικός… Όμως η βελτίωσή του σε όλο το παιχνίδι του είναι πια ολοφάνερη. Πλέον υποδέχεται και προστατεύει καλύτερα την μπάλα, έχει πολύ καλύτερο timing στο “σπάσιμο” της μπάλας προς τους εξτρέμ ή τους κεντρικούς χαφ, παίρνει καλύτερες τοποθετήσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ξέρει που πρέπει να βρίσκεται τακτικά στη φάση της ανάπτυξης ή της ανάκτησης της μπάλας από λάθος του αντιπάλου. Βελτιώθηκε, εξελίχθηκε, εξελίσσεται…

Οι δύο λόγοι για το “όχι” στη Σάρλοτ

Ο Παναθηναϊκός με απόφαση των άνωθεν… πατωμάτων δεν συζήτησε καν τον περασμένο Φεβρουαρίου την πρόταση άνω των 2,5 εκατ. ευρώ που έφτασε (μέσω του Ίλια Ίβιτς) απ’ τη Σάρλοτ του αμερικανικού MLS για τον Ιωαννίδη. Όχι μόνο γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει “εκτεθειμένο” τον κόουτς Γιοβάνοβιτς μεσούσης της περιόδου και με μοναδικό διαθέσιμο (εκείνη την περίοδο) επιθετικό τον Καρλίτος, την ώρα που ήταν σε φουλ εξέλιξη η σεζόν και είχε κλείσει το χειμερινό, μεταγραφικό παράθυρο και κάθε δίοδος εύρεσης “αντικαταστάτη”. Αλλά και γιατί άπαντες πιστεύουν πάρα πολύ στον Ιωαννίδη. Κι αν κάποια στιγμή υπάρξει θέμα πώλησής του, το νούμερο που θα έρθει στο email της “πράσινης” ΠΑΕ θα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερο απ’ το ποσό που ήταν διατεθειμένοι να δώσουν οι Αμερικανοί…

Θέλει να επενδύσει κι άλλο πάνω του

Το δε πλάνο του κλαμπ για τον Έλληνα φορ περιλαμβάνει ακόμη πιο αναβαθμισμένο ρόλο την επόμενη σεζόν, με τον ίδιο να παίρνει αντίστοιχο ή και περισσότερο χώρο και χρόνο στο αγωνιστικό σχέδιο της ομάδας, δίπλα στον φορ που θα αποκτηθεί το προσεχές καλοκαίρι.

Στο “τριφύλλι” θεωρούν πως ο Ιωαννίδης θα είναι ακόμη καλύτερος την επόμενη σεζόν και με το που ολοκληρωθεί η σειρά των αγώνων της Ελπίδων, θα μπορέσει να βρει θέση και στην Εθνική Ανδρών του Γκουστάβο Πογιέτ. Στο όλο πλαίσιο της επόμενης ημέρας, περιλαμβάνεται τους επόμενους μήνες και η επιπλέον επένδυση πάνω στον Ιωαννίδη με ένα νέο συμβόλαιο, που θα τον “δέσει” για περισσότερα χρόνια (το “τρέχων” λήγει το 2024) και θα τον επιβραβεύσει για την εξέλιξή του, με αναβάθμιση των αποδοχών του, απ’ τη στιγμή που είναι στους χαμηλόμισθους του εφετινού ρόστερ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό