22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ιστορικός ΚΟ Πειραιά ιδρύθηκε ξανά και έχει όνειρο ακόμη και ένα κολυμβητήριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αρχαιότερος όμιλος κολύμβησης, ο ΚΟ Πειραιά επανιδρύθηκε μετά από 80 χρόνια, από μια ενθουσιώδη όσο και φιλόδοξη παρέα που με επικεφαλής τον Απ.Μπουκουβάλα έχει ακόμη και σχέδιο για την κατασκευή ιδιόκτητου κολυμβητηρίου.

Η επανίδρυση ενός ιστορικού κολυμβητικού ομίλου, για την ακρίβεια του αρχαιότερου στην Ελλάδα, είναι από μόνη της μια σπουδαία είδηση. Πόσο μάλλον όταν στον ένα χρόνο της λειτουργίας του, έχει ήδη γίνει αναγνωρίσιμος στην τοπική κοινωνία, ενώ στο απώτερο μέλλον το μεγάλο του σχέδιο είναι η δημιουργία ιδιόκτητου κολυμβητηρίου!

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Πειραιά με έτος ίδρυσης το 1899 ξαναγεννήθηκε σχεδόν μετά από ογδόντα χρόνια και φιλοδοξεί να συνεχίσει την πολύμορφη δράση που σταμάτησε αναγκαστικά λίγο πριν αρχίσει ο πόλεμος στην Αλβανία. Η έμπνευση ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με τις επιτυχίες του κολυμβητικού τμήματος του Εθνικού, του Απόστολου Μπουκουβάλα, αποδείχθηκε πολύ εύστοχη καθώς συσπείρωσε αρκετούς συνοδοιπόρους σε αυτή τη νέα προσπάθεια.

“Συμβολικά είμαστε εδώ στο Νέο Φάληρο, όπου στα τέλη του 19ου αιώνα γίνονταν και οι πρώτοι αγώνες του ΚΟΠ” είπε ο πρόεδρος, Απ.Μπουκουβάλας, προλογίζοντας την συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΑΣ παρόντων του αντιπροέδρου και βασικού χορηγού μέσω της Baudouin Moteurs, Γιώργου Ξάνθη, του προπονητή Νίκου Σίδερη, του γενικού γραμματέα Μιχάλη Δημητριάδη και του επίσης χορηγού (με την εταιρεία Diachel) Γιάννη Ντρέντζιου.

“Οι πρώτες σκέψεις για τον ΚΟΠ έγιναν το 2017 σε συζητήσεις που είχαν με τον Γιώργο Τσάλτα. Όταν ανέλυσα την ιδέα στους κυρίους Ξάνθη και Δημητριάδη, βρήκα άμεση ανταπόκριση και τον Δεκέμβριο του 2019 έγινε η επανίδρυση ενός ιστορικού σωματείου” εξήγησε ο Απ.Μπουκουβάλας κάνοντας μια μίνι ιστορικά αναφορά στο μακρινό παρελθόν, σημειώνοντας την μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε ο νέος (παλιός) σύλλογος καθώς ήδη από τους εφτά αθλητές οι οποίο ξεκίνησαν αρχικά, ο ΚΟΠ μετράει 100 κολυμβητές και κολυμβήτριες, έχοντας μάλιστα, μόλις μια διαδρομή στο Κολυμβητήριο του Πειραιά και άλλη μία σε εκείνο των Ναυτικών Δοκίμων.

“Έχουμε στείλει επανειλημμένα επιστολές στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, δεν έχουμε πάρει απάντηση, ελπίζουμε να γίνει σύντομα. Δεν ζητάμε νέες διαδρομές, το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αν όχι απίθανο κάτι τέτοιπο, αλλά καλύτερη διαχείριση του χρόνου” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΚΟΠ για να αποκαλύψει και το μεγαλόπνοο σχέδιο του συλλόγου: “Θα πρέπει να ξέρετε ότι μαζί με κάποιους συνεργάτες μου μηχανικούς, έχουμε εκπονήσει μια πλήρη τεχνική μελέτη για την κατασκευή ενός κολυμβητηρίου-αθλητικού κέντρου, το οποίο αν βρεθεί ο χώρος και με την υποστήριξη όσων θέλουν να μας βοηθήσουν, είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε…”

Ο χώρος -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει βρεθεί στο Κερατσίνι και αν ευδοκιμήσουν οι όποιες συζητήσεις με τον Δήμο, ενδεχομένως μια τέτοια εξέλιξη να μην μείνει μόνο στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και την υπόλοιπη μελέτη που έχει στα χέρια του ο κ.Μπουκουβάλας.

“Για αυτή τη φιλοσοφία και τα οράματα στηρίζουμε όλη την προσπάθεια” είπε από την πλευρά του ο χορηγός Γιώργος Ξάνθης κάνοντας λόγο για ένα σπουδαίο εγχείρημα το οποίο αξίζει ακόμη μεγαλύτερης υποστήριξης καθώς “ο ΚΟΠ είναι ένας τίμος σύλλογος και όλοι μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα μείνει έτσι”.

Ο αρχιπροπονητής του ΚΟΠ, Νίκος Σίδερης. Αριστερά ο πρόεδρος Απόστολος Μπουκουβάλας και δεξιά ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Δημητριάδης

Το αγωνιστικό τμήμα του ΚΟΠ διευθύνει ο προπονητής Νίκος Σίδερης, που παραδέχθηκε ότι στην αρχή “μου φαινόταν πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί το όραμα των ανθρώπων του συλλόγου, αφού ανταγωνιζόμαστε δυο πολύ μεγάλα και ιστορικά σωματεία όπως ο Ολυμπιακός και Εθνικός. Υπάρχει όμως μια τρέλα σε όλους μας και αυτή μας οδήγησε στην επιτυχία. Ξεκινήσαμε πέρσι τον Σεπτέμβρη με 3 αθλητές που δεν ήταν κανά στο τοπ-50 της ομοσπονδίας και μηδέν παιδιά στα τμήματα εκμάθησης.

Στο τέλος φτάσαμε να έχουμε 60 παιδιά και φέτος αναγκαστήκαμε να μην δεχόμαστε άλλες εγγραφές, αφού δε γίνεται να βάζουμε 12 και 14 παιδιά σε μια διαδρομή. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ποιότητα της δουλειάς μας, ακολουθούμε όλα τα στάνταρ της FINA από την οποία άλλωστε διαθέτω αναγνωρισμένο δίπλωμα και να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα κάνουμε αθλητικό θόρυβο”.

Ο κ.Σίδερης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του συνωνστισμού στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ”: “Η ΓΓΑ πρέπει να μεριμνήσει για την εξυπηρέτηση όλων των συλλόγων. Προφανώς δεν ανταγωνιζόμαστε Ολυμπιακό και Εθνικό, ούτε είναι αυτός ο στόχος μας, πιστεύουμε όμως ότι μπορεί να γίνει μια καλύτερη διαχείριση του χρόνου, για να βάλουμε όλα τα παιδιά μας στο πρόγραμμα. Φανταστείτε ότι έχουμε μια διαδρομή κι αυτή μέχρι τις 21:15, ενώ το κολυμβητήριο κλείνει δυο ώρες αργότερα”.

Ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Δημητριάδης μίλησε για την αγάπη όλων στην κολύμβηση και τον αθλητισμό: “Αυτή μας έφερε εδώ και αυτή μας οδηγεί στην προσπάθεια μας στον σύλλογο. Ο Απόστολος Μπουκουβάλας έχει μια πολύπλευρη προσφορά όλα αυτά τα χρόνια, αυτό το εγχείρημα του ΚΟΠ είναι μια προσωπική υπόθεση και έχω αποφασίσει να τον στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό