18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Θωμάς Χανκς, η Μαντόνα, ο Μπουρλά και η Αντίπαρος – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ας αρχίσω σήμερα με ένα θέμα άκρως καλοκαιρινό, μια και είμαστε στον Αύγουστο και η Αθήνα σιγά- σιγά αδειάζει ενώ τα νησιά γεμίζουν από κόσμο. Ο «πράκτοράς» μου λοιπόν πήρε την… «παντόφλα» από το λιμάνι της Πάρου και πήγε στην Αντίπαρο στέλνοντάς μου την πρώτη ανταπόκριση (σ.σ. ομολογουμένως άκρως δημοσιογραφική- στον τομέα όμως του Πολιτισμού και του… real estate). Μου λέει λοιπόν πως ο Θωμάς Χανκς (σ.σ. τώρα που έγινε Έλληνας αυτά τα «Τομ» που ξέραμε καλύτερα να τα ξεχάσουμε και στην Αντίπαρο να τον φωνάζουμε «Θωμά»- όπως άλλωστε τον φωνάζουν όλοι στο νησί). Ο «δικός» μας Θωμάς λοιπόν, βρίσκεται και τούτο το καλοκαίρι στην (αγαπημένη του) Αντίπαρο και μάλιστα, όπως λένε οι φήμες, αγόρασε άλλο ένα σπίτι δίπλα στο δικό του. Παραδίπλα αγόρασε εφέτος σπίτι και η Μαντόνα. Η καθημερινότητα του κ. Χανκς περιλαμβάνει πρωινή γυμναστική, κολύμπι και φαγητό σε επιλεγμένα εστιατόρια αλλά ποτέ στα μπαράκια του νησιού μιας και όλοι θέλουν μια σλέπι μαζί του. Σε μια βόλτα στο μοναδικό σοκάκι του νησιού που ξενυχτάει κόσμος, έκανε την εμφάνισή του ντυμένος στα λευκά, ο Μπουρλά της Φάιζερ παρέα με κάποιον συνάδελφο του. Το νησί γέμισε και με συναδέλφους της έντυπης δημοσιογραφίας αλλά για να μην ξεχάσω κανέναν καλύτερα ας μην αναφέρω τα ονόματά τους.

***Οι πρώτες συσκέψεις για επιδόματα ενόψει ΔΕΘ

Την ερχόμενη εβδομάδα (εκτός απροόπτου) αναχωρεί και ο Πρωθυπουργός για διακοπές κατά πάσα πιθανότητα στα Χανιά. Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου όμως αναμένεται στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Την προσεχή εβδομάδα παράλληλα επιστρέφει στην Αθήνα για να αναλάβει… βάρδια στο Μαξίμου ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος απέδρασε για λίγες ημέρες στην Κάρπαθο (τόπο καταγωγής του) για διακοπές. Αλλά μην νομίσετε ότι τελείωσαν οι διακοπές για τον κ. Γεραπετρίτη. Έχω ακούσει ότι θα τις συνεχίσει (μετά τη βάρδια στο Μαξίμου) στην Κεφαλονιά. Είπαμε ότι φέτος οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ απολαμβάνουν διακοπές ωσάν να είναι ο πρώτος χρόνος της κυβέρνησης. Απαλλαγμένοι από το άγχος και των εκλογών (του Φθινοπώρου) αλλά και του ανασχηματισμού.

Όλα στο φως (και όχι σε λογισμικά) τώρα – η αλήθεια είναι η καλύτερη ένδειξη σεβασμού στους πολίτες

Εκεί γύρω στις 20 Αυγούστου αναμένεται να αρχίσουν οι συσκέψεις και οι συζητήσεις ενόψει ΔΕΘ. Μια πρόγευση έδωσε ήδη η κυβέρνηση ανακοινώνοντας ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης της κοινωνίας, η οποία πλήττεται από τον πληθωρισμό. Πώς θα γίνει αυτό; Με έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την επιπλέον στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης.

Πάντως να ξέρετε ότι ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές του. Σήμερα έχει ανακοινωθεί πως θα συναντηθεί με τον Γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών Mike Lee, παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis

***Ο Τσίπρας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Από τις διακοπές του στην Πορτογαλία επέστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα επισκέπτεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Λιανό (οποίος να σημειώσω το τελευταίο διάστημα σφόδρα ενόχλησε την κυβέρνησή με τις επιλογές και τις αποφάσεις του).

***Τι έχει απογίνει η συμφωνία με τα BMP-1 και τα γερμανικά Marder;

Τούτες τις θερμές ημέρες του Αυγούστου που οι περισσότεροι υπουργοί απολαμβάνουν τη θάλασσα σε κάποιο νησί, τα φώτα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραμένουν ανοικτά σχεδόν έως τα μεσάνυκτα. Ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος εργάζεται στο γραφείο του προσπερνώντας, όπως λέει, το γεγονός ότι είναι Αύγουστος και δέχεται ομολόγους του υπουργούς που ορισμένοι συνδυάζουν στην Ελλάδα τις διακοπές τους. Για παράδειγμα συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Άμυνας της Εσθονίας Κάλε Λάανετ. Το ενδιαφέρον από αυτήν την συνάντηση είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Εσθονός υπουργός ζήτησε κυρίως από τις ΗΠΑ να σταλούν στην χώρα του περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη για να υπερασπισθούν στον εναέριο χώρο της, σε περίπτωση παραβίασής του από ρωσικά μαχητικά. Μα θα πείτε η Εσθονία δεν διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη αφού είναι μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ; Οι τρεις χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία), πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, δεν χρησιμοποιούν μαχητικά αεροσκάφη και βασίζονται στο ΝΑΤΟ για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου τους. Για αυτό σας λέω πως έχει ενδιαφέρον η επίσκεψη στην Ελλάδα του Εσθονού υπουργού Άμυνας

Λίγο προτού αφιχθεί στο ελληνικό Πεντάγωνο ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τηλεφώνησε στην Γερμανίδα ομόλογό του Κριστίνε Λάμπρεχτ. Το θέμα είναι η ανταλλαγή αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Πρόκειται για μια υπόθεση που δεν έχει ακόμα κλείσει, αν και έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες. Αυτά ΤΟΜΑ που συμφώνησε η χώρα μας να παραδώσει στην Ουκρανία, τύπου BMP-1st, και θα παραλάβει σε αναπλήρωση ΤΟΜΑ Marder 1A3/5 από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού, αλήθεια τι έγιναν; Παραδόθηκαν; Και πόσα; Από ότι γνωρίζω δεν παραδόθηκαν ακόμα. Υπάρχουν βεβαίως πληροφορίες ότι οι Γερμανοί έχουν ετοιμάσει 30 τέτοια άρματα τα οποία πρόκειται να ανταλλάξουν με 30 δικά μας, αλλά η ανταλλαγή δεν άρχισε ακόμα. Και προβλέπω ότι θα αργήσει επειδή αναμένονται να διευκρινισθούν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες του τύπου, θα πληρώσουμε κάτι για την ανταλλαγή; Και πού θα πληρώσουμε; Στην γερμανική κυβέρνηση ή στην γερμανική εταιρεία Krauss Maffei Wegman που τα κατασκευάζει. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι τα άρματα Marder, που μας προσφέρουν οι Γερμανοί σε αντάλλαγμα με τα BMP-1, τα έχει η εταιρία Krauss Maffei Wegman και όχι η γερμανική κυβέρνηση. Και εδώ ακριβώς υπάρχει το μπέρδεμα.

***Τα 49α γενέθλια του Σταϊκούρα

Ένας άλλος υπουργός που παραμένει (προς το παρόν) καλοκαιριάτικα στην Αθήνα είναι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Αύγουστος και Αθήνα είναι κάπως δύσκολα, αλλά ο υπουργός βρήκε τρόπο ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Έκλεισε σε όλα τα τηλεοπτικά πρωϊνάδικα να εμφανιστεί. Κάθε πρωί δηλαδή έως ότου πάει διακοπές (σε ακατοίκητο νησί- όπως θέλει) θα εμφανίζεται «ζωντανά» στην τηλεόραση. Κάθε πρωί, πλην της 12ης Αυγούστου. Γιατί; Θα πείτε. Επειδή στις 12 Αυγούστου έχει τα… γενέθλιά του, γίνεται 49 ετών και θέλει αυτήν την ημέρα να εμφανιστεί στα κανάλια εξ… αποστάσεως.

***Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

Για «ακρίβεια Μητσοτάκη» κάνει λόγο με ανάρτηση του στο Twitter ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αφήνει την αισχροκέρδεια ανεξέλεγκτη. Οι διεθνείς τιμές πετρελαίου αποκλιμακώνονται σε προ πολέμου επίπεδα. Εδώ όμως η κυβέρνηση αφήνει την αισχροκέρδεια ανεξέλεγκτη, γράφει ο κ. Χαρίτσης επισυνάπτοντας στην ανάρτησή του σχετικό χάρτη. «Αποτέλεσμα; Τιμές καυσίμων σε ιστορικό υψηλό εδώ και μήνες και ακριβότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη», συνοψίζει.

***Η ψεύτικη άδεια του Αμπντουλχαμίτ Χαν

Με μια ψεύτικη άδεια που δήθεν έλαβε από το κατοχικό καθεστώς, το οποίο η Τουρκία ελέγχει πλήρως, επιχειρεί η Άγκυρα να δικαιολογήσει την αποστολή του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χαν εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Δηλαδή, για να κατανοήσετε τον παραλογισμό και την άνευ προηγουμένως περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου. η Άγκυρά πήρε άδεια από ένα ανύπαρκτο κράτος. Ένα ψευδοκράτος που αναγνωρίζει μόνον η Τουρκία και κανείς άλλος) και δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε να εκδίδει άδειες, αλλά ούτε να και «κλέβει» θαλάσσια οικόπεδα. Θα πείτε και το κάνει για αυτό η κυβέρνηση της Κύπρου; Μέσω της διπλωματίας και με διαβήματα προσπαθεί η Λευκωσία να απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις.

Επιπλέον θα πρέπει να ξέρετε ότι το κατοχικό καθεστώς πέραν της πλήρους εξάρτησης από την Τουρκία είναι γνωστό ότι βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης και καμιά απόφαση δεν λαμβάνεται εάν προηγουμένως δεν τύχει αποδοχής από την Άγκυρα. Πόσο δε όταν πρόκειται για αποφάσεις που επηρεάζουν τα ευρύτερα συμφέροντα της Τουρκίας.

***Και οι Ιταλοί στην Αλεξανδρούπολη

Άλλη μια χώρα, η Ιταλία, που ανήκει στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να ξεφορτώσει και να φορτώσει στρατιωτικό και άλλο υλικό των ενόπλων δυνάμεών της που συμμετέχουν στην Ατλαντική Συμμαχία. Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε το ιταλικό μεταγωγικό πλοίο «SEVERINE» το οποίο αρχικά θα ξεφορτώσει και στη συνέχεια θα φορτώσει υλικό των ενόπλων δυνάμεων της Ιταλίας. Να σημειώσω επίσης ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχουν χρησιμοποιήσει και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, πέραν των ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο.

***Ο ΓΑΠ δεν θα είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006 και σεβόμενος τις διατάξεις δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό θητειών και ειδικότερα, δύο θητείες».

***Η Λατινοπούλου πήγε στον Μπογδάνο

Ήταν επόμενο, οι πάντες το περίμεναν και κυρίως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που την πολιορκούσε εδώ και καιρό για να συμπορευθεί με το κόμμα του: Έτσι λοιπόν με βίντεο της στα social media η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανακοίνωσε πως θα συμπορευτεί πολιτικά με την Εθνική Συμφωνία και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, «ώστε να βοηθήσουν την Εθνική Δημιουργία να είναι εντός του κοινοβουλίου στις ερχόμενες εκλογές». Και το Twitter, όπως ήταν αναμενόμενο έκανε… πάρτι. Θυμίζω ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία κατά καιρούς έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τις απόψεις και τα σχόλιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο μας ενώνουν κοινές αξίες, τα ιδανικά της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας, αλλά και η τόλμη να εκφράζουμε δημόσια όσα άλλοι πολιτικοί φοβούνται ακόμα και να ψελλίσουν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό