16.8 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Ο Θωμάς είχε λύσεις για όλα (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τελευταία σεζόν που ο κόσμος της ΑΕΚ απόλαυσε το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Θωμά Μαύρου (πριν έρθουν τα προβλήματα τραυματισμών την τελευταία διετία) ήταν το 1984-85. Ο Θ(ε)ωμάς ήταν ο ηγέτης και το πρώτο βιολί της ομάδας σε μια από τις λίγες καλές περιόδους των «πέτρινων χρόνων», ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 27 γκολ, συνεπικουρούμενους από τους Χόκαν Σάντμπεργκ και Μάρτον Εστερχάζι που τον πλαισιώνουν στη φωτογραφία.

Μια από τις πιο παραγωγικές Κυριακές του ήταν και αυτή σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια. Η ΑΕΚ νίκησε τον Αρη στη Νέα Φιλαδέλφεια με 3-1 και ο Μαύρος ήταν αυτός που σημείωσε όλα τα γκολ της ανατροπής του τελευταίου 25λεπτου. Ο Αρης είχε προηγηθεί στο 60′ με τον Μπιμπισίδη μετά από λάθος των παικτών της ΑΕΚ στο κέντρο του γηπέδου, αλλά ο Μαύρος (που σε προηγούμενους αγώνες είχε σημειώσει άλλο ένα χατ-τρικ στο 3-0 με τον Απόλλωνα και πέντε γκολ στο 5-2 με το Αιγάλεω!) ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Στο 67΄ο Εστερχάζι κέρδισε πέναλτι από τον Οικονομίδη και ο Μαύρος ευστόχησε από τα 11 μέτρα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ούγγρος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μαύρος που είχε… τρυπώσει μέσα στην άμυνα του Αρη έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Το 3-1 έγινε στο 82′ με κεφαλιά του Μαύρου μετά από σέντρα του Μάκη Χατζή, ενώ ο Εστερχάζι έχασε αργότερα μια ευκαιρία και για τέταρτο γκολ.Με τη νίκη αυτή, η ΑΕΚ συνέχισε να κυνηγάει την πολυπόθητη θέση στην Ευρώπη (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) στην οποία θα επέστρεφε μετά από δύο χρόνια, αφού την προηγούμενη σεζόν (1983-84) δεν είχε καταφέρει να κερδίσει την έξοδό της.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αρβανίτης, Χατζής, Στυλιανόπουλος, Γεωργαμλής, Καραγκιοζόπουλος, Αρδίζογλου (60′ Δίντσικος) Πιας, Ακριβόπουλος (27′ Μπαλής) Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Μαύρος

Στις 28 Απριλίου

28/4/35 Εθνικός-ΑΕΚ 5-1 (Πρωτάθλημα Ελλάδας -η ΑΕΚ προηγήθηκε στο ημίχρονο με γκολ του Λουτσίδη, αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική)28/4/63 ΑΕΚ-Πανιώνιος 3-0 (Α’ Εθνική -στο τελευταίο εικοσάλεπτο έφτασε στα γκολ η ΑΕΚ με τους Νεστορίδη, Ιμπραήμ και Παπαϊωάννου και έκανε ένα ακόμα βήμα τίτλου)28/4/91 AEK-ΠΑΟΚ 0-0 (Α’ Εθνική -η πρώτη αποβολή του Βάιου Καραγιάννη με την ΑΕΚ)28/4/96 ΟΦΗ-ΑΕΚ 1-1 (Α’ Εθνική -νέα απώλεια μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο κρίσιμο ντέρμπι, ακόμα περισσότερο χαμένο έδαφος)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό