19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο ηλεκτρικός «νάνος» της Citroen, το My Ami, έγινε και επαγγελματικό (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρα από τα επιβατικά ο εξηλεκτρισμός αφορά και τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και κυρίως τα βαν διανομών, με αποτέλεσμα όλοι οι κατασκευαστές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και προς τα εκεί.
Έτσι η Citroen αποφάσισε να παρουσιάσει μια επαγγελματική έκδοση και του πιο μικρού μοντέλου της γκάμας της, του My Ami, την οποία ονομάζει My Ami Cargo.

Οι λιλιπούτειες εξωτερικές διαστάσεις – μήκος 2,45 μέτρα, πλάτος 1,39 και ύψος 1,52 μέτρα- δεν έχουν φυσικά αλλάξει, ενώ αυτό που έχει γίνει είναι η αντικατάσταση του καθίσματος του συνοδηγού από ένα λεγόμενο cargo box. Που εξασφαλίζει χώρο φόρτωσης 260 λίτρων και ωφέλιμο φορτίο 140 κιλών.

Ταυτόχρονα το κάλυμμα μου αντέχει βάρος έως και 40 κιλών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιφάνεια εργασίας. Για τη συμπλήρωση εντύπων ή για να ακουμπήσει κανείς ένα tablet.

Συνολικά υπάρχουν διαθέσιμα 400 λίτρα αποθήκευσης και μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα με μήκος έως και 1,20 μέτρα, ενώ αν κάποια εταιρεία αγοράσει περισσότερα από 10 My Ami Cargo αυτά μπορούν έχουν ευθύς εξαρχής τα λογότυπα και τα χρώματά της.

Το My Ami Cargo κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 5,5 kWh. Η αυτονομία το φτάνει τα 75 χιλιόμετρα, η τελική του ταχύτητα τα 45 χλμ./ ώρα, ενώ η τιμή του θα ξεκινά από τις 6.490 ευρώ. Οι πωλήσεις του στη Γαλλία έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν τον Ιούνιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό