27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Εστεμπάν Οκόν στη Haas από το 2025

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τη συμφωνία της με τον Όλιβερ Μπέρμαν, η Haas F1 έκλεισε το δίδυμο οδηγών της για το 2025 ανακοινώνοντας και επίσημα την (πολυετή) συμφωνία της με τον Εστεμπάν Οκόν.

Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Alpine F1 ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον Εστεμπάν Οκόν μετά το τέλος του 2024, η Haas F1 έκανε γνωστό ότι ο Γάλλος θα είναι ο οδηγός που θα βρίσκεται από το 2025 στο διπλανό γκαράζ με τον νεαρό Άγγλο Όλι Μπέρμαν.

Κατά συνέπεια, η αμερικανική ομάδα θα μπει στη σεζόν του ‘25 με ολοκαίνουριο οδηγικό δίδυμο, καθώς αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κέβιν Μάγκνουσεν – ενώ ο έτερος οδηγός της, Νίκο Χούλκενμπεργκ, θα μεταβεί στη Sauber για να συμβάλλει στην οικοδόμηση του προγράμματος της Audi F1 που θα ξεκινήσει το 2026.

Ο Οκόν, νικητής ενός GP της Formula 1 (στην Ουγγαρία το 2021) είχε ακουστεί και για τη Williams, αλλά τελικά κατέληξε στην απόφαση της επανένωσης με τον διευθυντή της Haas F1, Αγιάο Κομάτσου – που ήταν ο μηχανικός του Γάλλου όταν έκανε τις πρώτες του δοκιμές στη F1, με τη Lotus το 2014.

“Είχε ήδη αποδείξει το ταλέντο του από τότε, ερχόμενος από τις μικρές κατηγορίες και έχοντας μόλις κατακτήσει το πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Formula 3”, είπε τώρα ο Κομάτσου. “Ο Εστεμπάν συνέχισε για να καθιερωθεί ως ένα ταλέντο της Formula 1, και ως νικητής GP.

Η εμπειρία που θα φέρει, όχι μόνο με το ταλέντο του αλλά και με τη συνεργασία του με μια εργοστασιακή ομάδα, θα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς καθώς μεγαλώνουμε τον οργανισμό της ομάδας μας.

Ήταν σημαντικό να έχουμε έναν οδηγό με εμπειρία δίπλα στον Όλιβερ Μπέρμαν του χρόνου, αλλά ο Εστεμπάν είναι μόλις 27 χρονών – είναι ακόμα νέος, και με πολλά να αποδείξει επίσης. Πιστεύω ότι έχουμε ένα διψασμένο, δυναμικό οδηγικό δίδυμο για το 2025”, κατέληξε ο Ιάπωνας.

Ο Οκόν έχει εκκινήσει μέχρι στιγμής 146 GP της Formula 1 (πέραν της Alpine, και με τις Force India και Manor F1), και πρόκειται να συμμετάσχει σε πολλά ακόμα, καθώς η Haas ανακοίνωσε ότι το συμβόλαιό της με τον Γάλλο είναι “πολυετές” – χωρίς να διευκρινίσει τη διάρκειά του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό