26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Ο Ερντογάν συνέχισε ακάθεκτος τις προκλήσεις του»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για προκλήσεις από την πλευρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα. Ανέφερε ότι η συνθήκη της Λωζάννης είναι γραμμένη σε πέτρα, σχολίασε ότι η μόνη πραγματικότητα στην Κύπρο είναι η κατοχή και η βάρβαρη εισβολή του Αττίλα και παράλληλα τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξύπνησε αργά αναφορικά με τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα ακάθεκτος τις προκλήσεις του, επιβεβαιώνοντας ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αυταπάτες. Για εμάς η συνθήκη της Λωζάννης είναι γραμμένη σε πέτρα και η μόνη πραγματικότητα στην Κύπρο είναι η κατοχή και βάρβαρη εισβολή του “Αττίλα”. Γι’ αυτό και η λύση πρέπει να δοθεί με σεβασμό στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Και συνέχισε: «Όσον, δε, αφορά στη Μονή της Χώρας, αργά ξύπνησε ο κύριος Μητσοτάκης. Απ’ το 2020 είναι διακηρυγμένες οι προθέσεις του Ερντογάν και για την Αγία Σοφία και για τη Μονή της Χώρας. Ήδη η επιστημονική κοινότητα υπογραμμίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Γι’ αυτό, λοιπόν, έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχουμε κάνει διάβημα στην Ευρώπη και βέβαια σε όλα τα διεθνή fora για να προστατεύσουμε αυτά τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό