23.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ερντογάν καταδικάζει τις επιθέσεις στον Λίβανο

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με τους Χούθι να -φέρεται- να έχουν στοχεύσει στην καρδιά του Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται για μια ισραηλινή πολιτική «γενοκτονίας, κατοχής, και εισβολής» και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλα διεθνή σώματα να σταματήσουν το Ισραήλ.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση μαχητών Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα πως ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι τον «εξόντωσε» σε αεροπορικό πλήγμα στη Βηρυτό χθες.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X ο Ερντογάν, χωρίς να κατονομάζει τον Νασράλα, είπε πως η Τουρκία στέκεται δίπλα στον λαό και στην κυβέρνηση του Λιβάνου, προσφέροντας τα συλλυπητήριά του για όσους σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα, λέγοντας παράλληλα πως ο μουσουλμανικός κόσμος θα πρέπει να δείξει μια πιο «αποφασιστική» στάση.

İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikasının yeni hedefinde Lübnan ve Lübnan halkı vardır.

İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda son bir hafta içerisinde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Lübnanlı katledilmiştir.

Vicdan sahibi hiç…

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) September 28, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό