24.8 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Ο Ερντογάν δώρισε drones καμικάζι στα Τίρανα – Ράμα: «Η Αλβανία ανίκητη με σύμμαχο την Τουρκία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σήμερα στην Αλβανία για τα εγκαίνια του μεγαλύτερου τζαμιού στα Βαλκάνια, αλλά παράλληλα κάνει και… ακριβά δώρα στον Εντι Ράμα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ράμα κατά την συνάντησή τους, αποκάλυψε πως ο Ερντογάν θα «μας δώσει έναν σημαντικό αριθμό από drones-καμικάζι».

«Είναι ένα δώρο που έρχεται ως ένα ηχηρό μήνυμα από την Τουρκία, πως η Αλβανία είναι απρόσβλητη. Το ότι θα πάρουμε τα drones βέβαια δε σημαίνει ότι θα επιτεθούμε σε κάποιον» πρόσθεσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, που ήδη έχει προχωρήσει σε συμφωνία ,ε την Αγκυρα, για την αγορά τουρκικών Bayraktar.

Η ανακοίνωση έγινε στο περιθώριο τη μονοήμερης επίσκεψης του Ερντογάν στα Τίρανα, για τα εγκαίνια τζαμιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο Ράμα υποστήριξε ανακοινώνοντας την δωρεά των drones αυτοκτονίας υποστήριξε ότι «είναι ένα δώρο που έρχεται ως ένα ισχυρό μήνυμα από την Τουρκία ότι η Αλβανία είναι απρόσβλητη», είπε ο Ράμα σε κοινή συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης του Ερντογάν.

Ράμα: «Δώρο τα drones από την Τουρκία»

Μάλιστα, ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα drones ως «δώρο», κάτι που σημαίνει ότι θα δοθούν χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα.

Το λεγόμενο drone καμικάζι είναι ένα περιπλανώμενο πυρομαχικό που ταξιδεύει προς τον στόχο του πριν πέσει κατακόρυφα με ταχύτητα και εκραγεί κατά την πρόσκρουση.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης με τον οποίο επικοινώνησε το Reuters δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό ή τον τύπο των drones. Ο Ράμα είπε επίσης ότι η απόκτηση απροσδιόριστου αριθμού τουρκικών drones καμικάζι δεν σημαίνει ότι «η Αλβανία θα επιτεθεί σε κανέναν».

Οι περισσότερες χώρες στα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, έχουν αρχίσει να αναβαθμίζουν τους γηρασμένους στρατούς τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό