18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο εντυπωσιακός Όρμος του Οδυσσέα που μαγεύει με τα νερά του

Ειδήσεις Ελλάδα

Δείτε τις μαγικές εικόνες

Όλο και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες αποκτούν τα τελευταία χρόνια οι παραλίες της Πάργας. Τα κρυστάλλινα νερά, το καταπράσινο περιβάλλον, και η εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο αποτελούν τα μεγάλα πλεονεκτήματα για να την βάλεις στη λίστα σου.

Μια από τις παραλίες της Πάργας που έχουμε ξεχωρίσει (και όχι μόνο εμείς) είναι ο Όρμος του Οδυσσέα. Μια παραλία με ιδιαίτερο όνομα αλλά και σπάνια ομορφιά. Από αυτές που σίγουρα θα επισκεφθείς και δεύτερη φορά αν κάνεις διακοπές στην περιοχή.

Ο Όρμος του Οδυσσέα είναι μια από τις παραλίες της Πάργας στην Πρέβεζα που έχει κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά τα οποία επίσης είναι και ρηχά. Βρίσκεται πολύ κοντά και συγκεκριμένα ανατολικά της Αμμουδιάς. Μπορείς να πας εκεί είτε με αυτοκίνητο είτε με καραβάκι. Μπορείς να εντοπίσεις εύκολα που βρίσκεται από τους χάρτες της Google. Ο Όρμος του Οδυσσέα είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός όρμος με αμμώδη παραλία και θίνες. Τριγύρω μπορείς να δεις ένα μοναδικό τοπίο και ένα πλούσιο δάσος χαλεπίου πεύκης όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Η παραλία είναι πολύ δημοφιλής και για κατασκηνωτές που φτάνουν στην περιοχή. Φυσικά υπάρχει αρκετός χώρος για όλους, έτσι μπορείς άνετα να στήσεις την ομπρέλα σου και να στρώσεις την πετσέτα σου.

Το βίντεο από το κανάλι n.p. production του Youtube σου δίνει μια γεύση του τι θα συναντήσεις όταν φτάσεις εκεί…

Το εντυπωσιακό νησάκι της Παναγίας 

Όσες μέρες κι αν μείνεις στην Πάργα, το σίγουρο είναι ότι δε θα βαρεθείς. Εκτός από τις κοντινές παραλίες στην Πρέβεζα, μπορείς επίσης να επισκεφθείς και τα Σύβοτα με τις υπέροχες εξωτικές αμμουδιές που μοιάζουν με Καραϊβική. Επιπλέον μια εκδρομή που μένει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους είναι η εκδρομή στον Αχέροντα. Τα παιδιά θα λατρέψουν τη βαρκάδα στο ποτάμι αλλά και την βόλτα με τα άλογα που γίνεται στην περιοχή.

Εντυπωσιακό είναι επίσης και το νησάκι της Παναγίας με το μικρό εκκλησάκι επάνω του. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς και την ατελείωτη παραλία του Λύχνου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό