13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Ελον Μασκ παρουσίασε σύστημα που εκτοξεύει δορυφόρους σαν… καραμέλες (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο τηλεπικοινωνιακός δορυφορικός στόλος Starlink της Space X, της διαστημικής εταιρείας του Ελον Μασκ, αριθμεί αυτή την στιγμή περισσότερους από 2,300 δορυφόρους που παρέχουν υψηλής ταχύτητας και ποιότητας σύνδεση με το Διαδίκτυο στους συνδρομητές του. Η εταιρεία έχει λάβει άδεια για να εκτοξεύσει περίπου 4,5 χιλιάδες δορυφόρους ενώ στόχος της Space X είναι ο αριθμός τους να φτάσει τα επόμενα χρόνια τους 12 χιλιάδες.

Ο Ελον Μασκ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για να δείξει τον τρόπο που θα εκτοξεύονται σύντομα οι δορυφόροι του στόλου Starlink, ένα τρόπο επαναστατικό και σίγουρα ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Πρόκειται για ένα σύστημα μαζικής εκτόξευσης δορυφόρων που θα πραγματοποιεί ο Super Heavy, νέος τεράστιος πύραυλος που κατασκευάζει η Space X. Ο Super Heavy ανάμεσα στα άλλα θα μεταφέρει και το σκάφος Starship με το οποίο η Space X φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει επανδρωμένες αποστολές στον Άρη. Σύμφωνα μάλιστα με τον Μασκ αυτό θα συμβεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Να σημειωθεί ότι συχνά ο πύραυλος αναφέρεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αυτός ως Starship.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ο πύραυλος φαίνεται να μεταφέρει στο Διάστημα τους δορυφόρους και στη συνέχεια να τους απελευθερώνει με τρόπο ανάλογο που το κάνουν οι συσκευασίες με καραμέλες τύπου PEZ.

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό και αν πράγματι το σύστημα λειτουργήσει η μαζική εγκατάσταση δορυφόρων θα μοιάζει με… παιχνιδάκι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό