18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ελον Μασκ βάζει στο «ψυγείο» το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla, το φουτουριστικό Cybertruck, θα καθυστερήσει να κάνει την εμφάνιση του. Ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι η έλλειψη μπαταριών καθιστά ασύμφορη την παραγωγή του οχήματος. Όταν έγινε πριν από δύο χρόνια η παρουσίαση του Cybertruck είχε ανακοινωθεί ότι θα παραχθούν τρία μοντέλα που θα κοστίζουν από 40-70 χιλιάδες δολάρια.

Όμως σύμφωνα με το αφεντικό της Tesla με τα σημερινά διαθέσιμα μπαταριών της εταιρείας μπορούν να κατασκευαστούν ελάχιστα τέτοια οχήματα και η τιμή του κάθε ενός εξ αυτών θα ήταν ένα εκατ. δολάρια. Ο Μασκ υποστηρίζει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αύξησης παραγωγής των μπαταριών νέας γενιάς 4680 που θα χρησιμοποιεί το Cybetruck και ευελπιστεί σε ένα χρόνο από σήμερα να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή τους.

Η Tesla έχει δεχθεί περίπου ένα εκατ. παραγγελίες για το ηλεκτρικό φορτηγό της και οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει τώρα να περιμένουν. To Cybertrunk έχει μήκος 5,8 μέτρα, πλάτος 2,3 μέτρα και ύψος 2 μέτρα. Το μοντέλο των 40 χιλιάδων δολαρίων διαθέτει έναν κινητήρα που έχει αυτονομία περίπου 400 χλμ. Αναπτύσσει ταχύτητα 0-100 χλμ./ώρα σε διάστημα 6,5 δευτερολέπτων.

Το μοντέλο με δύο κινητήρες που κοστίζει 50 χιλιάδες δολάρια έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ. και πιάνει τα 0-100 σε διάστημα 4,5 δευτερολέπτων. Το μοντέλο των 70 χιλιάδων δολαρίων διαθέτει τρεις κινητήρες έχει αυτονομία περίπου 800 χλμ και αναπτύσσει ταχύτητες 100 χλμ./ώρα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό