20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ελληνικός Φονιάς και η ταινία που γυρίστηκε εκεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο εξερευνείς την Ελλάδα, τόσο θα ανακαλύπτεις άγνωστες πλευρές και γωνιές της

Ένα νησί άγνωστο σε πολλούς με ακόμη πιο άγνωστη ιστορία. Μάλιστα εκεί έχει γυριστεί και μία ταινία.

Οι εικόνες από ψηλά είναι εντυπωσιακές.

Το νησί Φονιάς βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εύβοια και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Φονιάς είναι ένα νησάκι το οποίο σίγουρα έχουν παρατηρήσει όσοι έχουν ταξιδέψει με το ferry boat από την Αγία Μαρίνα στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Και μπορεί να το έχεις δει και εσύ αλλά να μην γνωρίζει πολλά στοιχεία γι’ αυτό.

Αυτή, λοιπόν, η μικρή νησίδα με τη χαμηλή βλάστηση έχει για κατοίκους μόνο ζώα και κυρίως ερπετά και πουλιά. Γιατί ονομάζεται όμως έτσι μιας και πρόκειται για ένα ιδιαίτερο όνομα; Αυτό το ξεχωριστό αλλά και ανατριχιαστικό όνομα οφείλεται στο σημείο του Νοτίου Ευβοϊκού στο οποίο βρίσκεται. Κι αυτό γιατί ανέκαθεν παρουσίαζε μεγάλο κίνδυνο για τα πλοία και τους ναυτικούς που περνούσαν από εκεί.

Εκτός από το παράξενο όνομα και την επικινδυνότητά του, υπάρχει και μια άλλη πληροφορία, γι’ αυτό το νησί που δεν γνωρίζουν πολλοί. Ότι εκεί γυρίστηκε η διάσημη ελληνική ταινία «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο». Ναι, μπορεί στο σενάριο να αναφέρεται ότι πρόκειται για μια ιστορία που συμβαίνει στη βραχονησίδα Πίττα Καλύμνου στα Δωδεκάνησα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά σου απ’ ό,τι νόμιζες, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό