22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο ελληνικός ναός που χτίστηκε έναν αιώνα πριν τον Παρθενώνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα άγνωστα και εντυπωσιακά αξιοθέατα

Τα μνημεία της Αρχαίας Ελλάδας δεν κοσμούν μόνο την Αθήνα αλλά ολόκληρη την Ελλάδα και τραβούν κάθε χρόνο την προσοχή των επισκεπτών.

Ένα από τα άγνωστα και εντυπωσιακά τέτοιου είδους αξιοθέατα είναι και ο άγνωστος σε πολλούς ελληνικός ναός με το λευκό μάρμαρο που κατασκευάστηκε έναν αιώνα πριν από τον Παρθενώνα. Ίσως δεν το έχεις ξανακούσει και πρόκειται για τον ναό της θεάς Δήμητρας στη Νάξο. Ένα αξιοθέατο που αξίζει να βάλεις στη λίστα σου αν βρεθείς για διακοπές στη Νάξο, σε αυτό το όμορφο νησί των Κυκλάδων.

Ο ναός της θεάς Δήμητρας βρίσκεται χτισμένος σε έναν μικρό λόφο σε μια πεδιάδα της Νάξου δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό. Σύμφωνα με τους ερευνητές και τους αρχαιολόγους ο ναός της θεάς Δήμητρας οικοδομήθηκε την περίοδο ανάμεσα στο 530 – 520 π.Χ. όταν ο Λύγδαμις ήταν ο τύραννος του νησιού, δηλαδή έναν αιώνα πριν κατασκευαστεί ο Παρθενώνας.

Από εκείνο το σημείο μπορεί κανείς, επίσης, να θαυμάσει τη μοναδική θέα προς το βουνό και τη θάλασσα. Ο ναός της Δήμητρας δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό αξιοθέατο που θα δεις κάνοντας διακοπές στη Νάξο. Εκεί βρίσκεται και το αρχαίο άγαλμα που βρίσκεται ξαπλωμένο εδώ και αιώνες, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Οι διακοπές τη Νάξο είναι ιδανικές για κάθε τύπο ταξιδιώτη αλλά κυρίως για οικογένειες. Όμορφες, καθαρές παραλίες με ρηχά νερά και χρυσαφένια άμμο. Γραφικά και ήσυχα χωριά με αξιοθέατα και φυσικά καταπληκτικό φαγητό με ντόπια προϊόντα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό