35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ο «δρόμος» του ΠΑΟΚ για το Champions League – Οι πιθανοί αντίπαλοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, έχει στο… μάτι το νέο προπονητικό του κέντρο και στη συνέχεια καινούργιο γήπεδο, αλλά υπάρχει κι ένας στόχος πιο ορατός στο εγγύς μέλλον. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την είσοδό του για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τελική φάση του Champions League.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» έχει παρουσιαστεί μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που είχε ποτέ για να τα καταφέρει και με την ενίσχυση στο ρόστερ να θεωρείται δεδομένη, εάν υπάρχει και λίγη… τύχη στις κληρώσεις ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να καταφέρει… και αυτό!

Το εξαιρετικά θετικό για τον ΠΑΟΚ και οφείλουμε να ξεκινήσουμε από εκεί είναι πως σε κάθε γύρο θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών! Οι εξαιρετικές πορείες του την τελευταία 5ετία του έχουν δώσει έναν από τους 3 υψηλότερους συντελεστές σε όλη την προκριματική διαδικασία στο μονοπάτι των πρωταθλητών, με κυριότερες επιτυχίες τις παρουσίες δύο φορές στους «8» του Conference League.

Οι αντίπαλοι στον 2ο προκριματικό γύρο είναι γνωστοί για τον ΠΑΟΚ, όπου εκεί θα χρειαστεί να περιμένει λιγάκι για να μάθει το ποιον θα αντιμετωπίσει. Η ευρωπαϊκή του πορεία έχει ως αφετηρία τις 23 ή τις 24 Ιουλίου, με την κλήρωση να διεξάγεται στις 19 Ιουνίου, ωστόσο πριν γίνουν τα παιχνίδια του 1ου προκριματικού γύρου.

Potential UCL final permutations for:

🇭🇺 Ferencváros🇦🇿 Qarabağ

– If Real Madrid win the Champions League, they will start from the Champions League – QR2.

– If Borussia Dortmund win the Champions League, they will start from the Champions League – QR1. pic.twitter.com/uVsmsFgt87

— Football Rankings (@FootRankings) June 1, 2024

Κάτι που σημαίνει πως θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή ενός ζευγαριού, με το χειρότερο πιθανό… συναπάντημα να είναι τυχόν απέναντι σε μία εκ των Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Μπάλκανι (Κόσοβο) ή Γιαγκελόνια Μπιαλιστόκ (Πολωνία). Σαφώς το επίπεδο των αντιπάλων είναι πολύ χαμηλό!

Το πράγμα στον 3ο προκριματικό γύρο δυσκολεύει και εκεί ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί την τύχη να δουλέψει… υπέρ του. Στο παιχνίδι μπαίνουν κλαμπ όπως η Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), ο ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), η Μάλμε (Σουηδία) και η Μίντιλαντ (Δανία) για παράδειγμα, εφόσον καταφέρουν φυσικά να φτάσουν έως εκεί.

Καμία, όμως, δεν αποτελεί «φόβητρο», με τον ΠΑΟΚ να… προτιμάει τις επιλογές των Ελσίνκι (Φινλανδία) και Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) που λογικά θα βρεθούν επίσης στο γκρουπ των ανίσχυρων. Υπενθυμίζεται πως οι Πρωταθλητές Φινλανδίας ήταν μαζί στον όμιλο του Conference League φέτος με τον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο δυσκολίας στα play-off είναι σχετικά πανομοιότυπο. Στην εξίσωση μπαίνει και η Γιανγκ Μπόις (Ελβετία), αλλά και ομάδες που έχουν αναφερθεί νωρίτερα σε αυτό το κείμενο. Η μοναδική «απειλή» που θα προσδώσει ρόλο… αουτσάιντερ στην ομάδα του Λουτσέσκου είναι η Γαλατασαράι (Τουρκία)!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (π.χ. να αποκλειστούν 3-4 ομάδες εκ των φαβορί, ίσως κι ο ΠΑΟΚ μαζί τους), η τουρκική ομάδα θα είναι στους ανίσχυρους της κλήρωσης. Η Γαλατά διαθέτει ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ, που συνάμα έχει μεγάλη εμπειρία από το τι πάει να πει «Champions League».

Φέτος βρέθηκε στους ομίλους κι έφτασε έως και τον 1ο νοκ-άουτ γύρο του Europa League, με την 11άδα της να… στολίζεται από ποδοσφαιριστές όπως οι Μάουρο Ικάρντι, Ντρις Μέρτενς, Γουίλφριντ Ζαχά, Σέρχιο Ολιβέιρα, Τανγκί Εντομπελέ, Ντάβινσον Σάντσεζ, Λεάντρο Τορέιρα και Φερνάντο Μουσλέρα.

Δίχως αυτό να σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να την αποκλείσει, αλλά εάν μπορείς να κληρωθείς με την Καραμπάγκ ή την Μάλμε ας πούμε, σίγουρα δεν θες την Γαλατασαράι… Υπενθυμίζεται πως αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τα προκριματικά θα συνεχίσει σε αυτά του Europa League, ενώ αν μείνει εκτός στα play-off του Champions League θα δώσει το «παρών» στο League Stage του Europa League.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» καταφέρει να γράψει ιστορία και περάσει στο League Stage του Champions League τότε θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά με το νέο format αυτό πλέον δεν έχει σημασία ουσιαστικά.

Κι αυτό διότι τα ματς έχουν αυξηθεί από 6 σε 8 και από κάθε γκρουπ (ακόμη και από το δικό σου!), παίρνεις δύο αντιπάλους. Με την μία ομάδα θα παίξεις εντός έδρας, με την άλλη εκτός. Συνολικά ο ΠΑΟΚ σε αυτό το σενάριο θα έδινε 4 αγώνες στην Τούμπα και άλλους τόσους εκτός Ελλάδας.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι στον 2ο προκριματικό γύρο

Ο νικητής του ζευγαριού της Φλόρα ΤαλίνΟ νικητής του ζευγαριού της Στεάουα ΒουκουρεστίουΟ νικητής του ζευγαριού της ΚλάκσβικΟ νικητής του ζευγαριού της Σάμροκ ΡόβερςΟ νικητής του ζευγαριού της Λίνκολν Ρεντ ΙμπςΟ νικητής του ζευγαριού των ΤΝΣΟ νικητής του ζευγαριού της ΠιούνικΟ νικητής του ζευγαριού της RFSΟ νικητής του ζευγαριού της ΠετροκούμπΟ νικητής του ζευγαριού της ΜπαλκάνιΟ νικητής του ζευγαριού της Μπόρακ Μπάνια ΛούκαΓιαγκελόνια Μπιαλιστόκ (Πολωνία)* Η κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου θα διεξαχθεί πριν γίνουν τα παιχνίδια του 1ου προκριματικού, γι’ αυτό και αναγράφεται ως πιθανός αντίπαλος ο νικητής του κάθε ζευγαριού

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι στον 3ο προκριματικό γύρο

Ο νικητής του ζευγαριού της Σπάρτα ΠράγαςΟ νικητής του ζευγαριού της ΜάλμεΟ νικητής του ζευγαριού του ΑΠΟΕΛ- Οι 3 υπόλοιποι αντίπαλοι θα γίνουν γνωστοί στη συνέχεια* Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου θα διεξαχθεί πριν γίνουν τα παιχνίδια του 2ου προκριματικού, γι’ αυτό και αναγράφεται ως πιθανός αντίπαλος ο νικητής του κάθε ζευγαριού



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό