16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ο Δημήτρης Σαραβάκος γίνεται 63 ετών και τα γκολ του παραμένουν αξέχαστα [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Δημήτρης Σαραβάκος, ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις δεκαετίες του ’80 και ’90. Με την αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό, έκανε «θαύματα» μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο έπραξε και με την εθνική Ελλάδας, αλλά και στην μικρή θητεία του στην ΑΕΚ. 

Όταν «εκτέλεσε» την Γιουβέντους και έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στον ΠΑΟ

Το «τριφύλλι» αντιμετώπισε την δυνατή Γιουβέντους την σεζόν 1987/88. Ο Σαραβάκος, με ένα πανέμορφο γκολ, απέκλεισε τους Ιταλούς και έστειλε τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση του UEFA (σημερινό Europa League). Οι «πράσινοι» αποκλείστηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης από την Κλαμπ Μπριζ του Βελγίου. 

Τα γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ απέναντι στην Ρέιντζερς 

Το 1994, ο Σαραβάκος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και μετακόμισε στην «άμεση» αντίπαλό του ειδικά εκείνη την εποχή. Στην ΑΕΚ, θα καταφέρει να «γράψει» το όνομά του με τα πιο… χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, καθώς έβαλε τα γκολ απέναντι στην Ρέιντζερς στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για τα προκριματικά του Champions League (2-0). Αυτό, έδωσε «φτερά» στα πόδια των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς και στην ρεβάνς στην Σκωτία επικράτησαν με 1-0. 

Όταν… μίλησε την κρίσιμη στιγμή απέναντι στην Πολωνία

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε την χώρα της κεντρικής Ευρώπης σε ένα παιχνίδι μέγιστης σημασίας για την πρόκριση της «γαλανόλευκης» στο Euro 1988. Ο Σαραβάκος, με ένα γκολ-ποίημα, «εκτέλεσε» τους Πολωνούς και έκρινε το ματς κάνοντας το τελικό 1-0. Βέβαια, αυτή η νίκη δεν μετουσιώθηκε σε πρόκριση, καθώς η Ελλάδα δεν τερμάτισε στις προνομιούχες θέσεις. 

Ο Δημήτρης Σαραβάκος ή αλλιώς ο… μικρός του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα είναι πάντα στην καρδιά και τις μνήμες κάθε φιλάθλου, καθώς έδωσε άπειρες στιγμές ήθους και «μαγείας», έχοντας την μπάλα στα πόδια του. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό