16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Δημήτρης Λάλος σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη για παραστάσεις! Οι επίσημοι καλεσμένοι που τον απόλαυσαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παράσταση “Έκτορος Κάθαρσις” όπου πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Λάλος, ή αν προτιμάτε, ο Μαθιός του Σασμού, ταξίδεψε σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη.

Ο λόγος του Ομήρου ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μέσω της παράστασης “Έκτορος Κάθαρσις”, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Δημήτρη Λάλου και μουσική Αλέξανδρου Κωτσόπουλου, που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα ομογενών και όχι μόνο, με δυο παραστάσεις σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, η παράσταση ανέβηκε στο Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Μπρουκλάιν της Μασαχουσέτης, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26 Ιουνίου, το έργο ανέβηκε στο ιστορικό Queens Theatre, μια από τις πιο εμβληματικές θεατρικές σκηνές του Κουίνς της Νέας Υόρκης, στο περίφημο Flushing Meadows Corona Park.

Ο Δημήτρης Λάλος καθήλωσε το κοινό, απαγγέλοντας, ως σύγχρονος ραψωδός, τους στίχους της Ιλιάδας του Ομήρου που αναδεικνύουν τον πλέον αδικημένο ήρωα, τον πρίγκιπα Τροίας, Έκτορα.

Συνοδεία της μουσικής του Αλέξανδρου Κωτσόπουλου και εν μέσω μιας σκηνοθετικά μυσταγωγικής ατμόσφαιρας, οι θεατές ταξίδεψαν στον κόσμο της Ιλιάδας και βίωσαν την εμπειρία της προφορικής αφήγησης, όπως ακριβώς έπρατταν οι ραψωδοί τα χρόνια της αρχαιότητας.

Ο Δημήτρης Λάλος ευχαρίστησε το κοινό για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την εκτίμησή του στους Έλληνες της Αμερικής, τονίζοντας ότι και ο ίδιος προέρχεται από οικογένεια μεταναστών, καθώς μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη.

Την παράσταση στη Νέα Υόρκη παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, η πρόεδρος της Atlantic Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου, η εκδότρια της National Herald, Βανέσσα Διαματάρη, η καθηγήτρια του Queens College, Μαρία Αθανασοπούλου και ο πρόεδρος της Hellenic Film Society, καθηγητής Τζέιμς Ντεμέτρο (James Demetro). Στην Βοστώνη έδωσαν το “παρών” ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου της Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης και ο κοσμήτωρ της Αγροτικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ρότσιος.

Μετά το πέρας της παράστασης, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με τον Δημήτρη Λάλο, τον οποίο συνεχάρη με επίσημη ανάρτησή του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Την εκτέλεση της παραγωγής των παραστάσεων σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη ανέλαβε η εταιρεία Generation Y Productions ενώ υποστηρικτής της παράστασης ήταν η δικηγορική φίρμα της Μαρίας Μάρκου, Markou Global Legal Group.

Δείτε παρακάτω βίντεο από τις παραστάσεις:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό