24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο δήμος ετοιμάζεται να βάλει είσοδο στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ιταλικό δημοτικό συμβούλιο θέλει να επιβάλει περιορισμένο ωράριο λειτουργίας και εισιτήριο για την πρόσβαση σε ένα από τα πιο επισκέψιμα μνημεία της Αιώνιας Πόλης, στον δρόμο που «χάραξε» η Βενετία.

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, η πόλη της Ρώμης ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τέλους για την πρόσβαση στην εμβληματική Φοντάνα ντι Τρέβι, την οποία επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο.

Το μέτρο αυτό, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό μελέτη, αποσκοπεί στην καταπολέμηση του υπερτουρισμού που πλήττει την Αιώνια Πόλη.

Ο Αλεσάντρο Ονοράτο, αντιδήμαρχος της Ρώμης αρμόδιος για τον τουρισμό, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει συγκεκριμένες ώρες πρόσβασης για τους επισκέπτες στην πλατεία στην οποία βρίσκεται το μπαρόκ αριστούργημα.

«Θα ήμουν υπέρ της εξέτασης ενός νέου τύπου πρόσβασης, περιορισμένου χρόνου και με σταθερό αριθμό (επισκεπτών), με σύστημα κρατήσεων», δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Το εισιτήριο θα είναι δωρεάν για τους Ρωμαίους και θα κοστίζει ένα ευρώ για τους τουρίστες. Η ιδέα δεν είναι να βγουν χρήματα, αλλά να ελεγχθεί ο συνωστισμός και, ειδικότερα, φιλτράροντας τις εισόδους, να αποτραπεί η κατανάλωση παγωτών ή πίτσας από τους τουρίστες στα σκαλιά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, που χτίστηκε τον 18ο αιώνα, αποτέλεσε το σκηνικό για την πιο διάσημη σκηνή στην ταινία La Dolce Vita του Φεντερίκο Φελίνι, όταν η ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ κάνει μπάνιο σε αυτήν, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.

Πηγές: BFMTV, Le Figaro

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό