25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Γ. Μαυρής (Public Issue) στο Naftemporiki TV

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν αποκλείεται να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, έχουμε ανοιχτά ζητήματα, δεν πιστεύω πως θα έχουμε κάποια μείζονα εξέλιξη» δήλωσε ο Γιάννης Μαυρής, Ιδρυτής της Public Issue, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, μιλώντας την Παρασκευή στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «12:00-14:00» με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

«Τα κόμματα δεν είναι προϊόντα κάποιων προσωπικοτήτων, όταν μιλάμε για μια εκλογική κατάρρευση σαν αυτή που είδαμε, δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά σε κάποιο πρόσωπο, η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σε όλες τις κατευθύνσεις» ανέφερε.

Στη συνέχεια ο κ. Μαυρής σημείωσε πως «το μεγαλύτερο εκλογικό ρεύμα ήταν η απομάκρυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν σημαντικές διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη Ν.Δ., γύρω στους 200.000 και τέλος προς τα αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πάνω από 150.000 ψήφους, είχε πολύ μικρές εισροές από το ΠΑΣΟΚ, έχουμε μια μεγάλης έκτασης διασπορά της ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ μεγάλο γεγονός».

Επιπλέον ο κ. Μαυρής υποστήριξε πως «πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς τις έρευνες της κοινής γνώμης γιατί υπήρχε αστοχία τον Μάιο, ένα τέτοιο αποτέλεσμα έχει τη δική του δυναμική, ήταν σοκ για πολύ κόσμο, στη δεύτερη κάλπη θα δούμε πώς θα εκφραστεί αυτή η δυναμική, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στο εκλογικό σώμα, σίγουρα το διάστημα των τριών εβδομάδων δεν είναι μεγάλο, δεν μπορεί ένα κόμμα να αναδιατάξει την σχέση του με το εκλογικό σώμα σε αυτό το διάστημα εύκολα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγυρίζει αυτή τη στιγμή στα επίπεδα του Μαΐου του 2012, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως δεν διάβασε σωστά το αποτέλεσμα του 2019, θεώρησε ότι δεν κινδυνεύει στα αριστερά του, έκανε λάθος ανάγνωση, οι σχέσεις ενός κόμματος με τα κοινωνικά του ερείσματα δεν διαμορφώνεται από την επικοινωνιακή του καμπάνια», τόνισε επίσης ενώ σημείωσε ότι «σίγουρα το ΠΑΣΟΚ είχε μια σημαντική άνοδο, ωστόσο η άνοδος του δεν είναι ιδιαίτερα δυναμική, δεν πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό σε αυτές τις εκλογές να δούμε ένα νέο άλμα».

«Υπάρχει μια μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς τα δεξιά, μέτρησε ότι η Ν.Δ. κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα των εκλογών και να κερδίσει το δίλλημα που έθεσε στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Μαυρής και επεσήμανε ότι «το εργαλείο των δημοσκοπήσεων πρέπει να το ξαναδούμε, έδειξαν τις τάσεις, αλλά υπάρχουν θέματα ενδεχομένως στην μεθοδολογία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό