24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γουίλιαν ήρθε στην Ελλάδα, για να «στερήσει» και πάλι τον τίτλο στον Λαμέλα []

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γουίλιαν από το βράδυ της Δευτέρας είναι και επίσημα «ερυθρόλευκος» (2/9). Στην Ελλάδα, ο Βραζιλιάνος θα συναντήσει έναν παλιό γνώριμό του από την Premier League και πιο συγκεκριμένα τον Έρικ Λαμέλα, ο οποίος αγωνίζεται με την φανέλα της ΑΕΚ. Την σεζόν 2015/16, οι δύο ποδοσφαιριστές, έπαιζαν για την Τσέλσι και την Τότεναμ και η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων το βράδυ της 2ης Μαΐου, «έδωσε» τον τίτλο στην… Λέστερ και τον «στέρησε» από τον Αργεντίνο εξτρέμ.

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τότεναμ ήθελε μόνο την νίκη, για να παραμείνει στο «κυνήγι» του τίτλου. Οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, προηγήθηκαν με 2-0 και όλα έμοιαζαν πως τα «σπιρούνια» μένουν… ζωντανοί. 

Η αντεπίθεση της Τσέλσι με «ηγέτη» τον Γουίλιαν

Ωστόσο, λίγο η εμπειρία και η κλάση των Γουίλιαν και Αζάρ, «στέρησαν» τον τίτλο από την Τότεναμ. Στο τέλος του πρώτου μέρους, ήρθε η… αντεπίθεση από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος, είχε μία έντονη λογομαχία με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων, Ντάνι Ρόουζ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός που τους χώρισε ήταν ο προπονητής του Λαμέλα.

Στην συνέχεια, ο εξτρέμ του Ολυμπιακού, ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για τον Γκάρι Κέιχιλ, για να μειώσει στο 2-1. Ο Έρικ Λαμέλα, από την άλλη, έκανε ένα «σκληρό» μαρκάρισμα πάνω στον Σεσκ Φάμπρεγας, βάζοντας… φωτιά στο παιχνίδι και στην εξέδρα με αυτή την κίνηση. Στο 83ο λεπτό, ο Αζάρ «ξέρανε» την Τότεναμ με γκολ-ποίημα, με αποτελέσμα να διαμορφώσει το τελικό 2-2 και να «στέψει» την Λέστερ πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Αυτή η αναμέτρηση, όπως είναι φυσικό, «έμεινε» στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και θα παραμείνει… χαραγμένη στην μνήμη τόσο του Λαμέλα για το χαμένο πρωτάθλημα, όσο και του Γουίλιαν που έδωσε μία μικρή χαρά στους φίλους της Τσέλσι, καθώς εκείνη την σεζόν οι «μπλε» τερμάτισαν στην 10η θέση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό