19.1 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ο γιος του πρώην Σάχη βγαίνει μπροστά – «Θα εποπτεύσω την δημοκρατική μετάβαση στο Ιράν»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο προσκήνιο βγαίνει ο Ρεζά Παχλάβι, ο γιός του ανατραπέντα σάχη του Ιράν και σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί της μετάβασης στη δημοκρατία στο Ιράν. Ο Παχλαβί, που μένει εξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες, το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στα αγγλικά μεταφρασμένο στα περσικά, στα αραβικά και στα εβραϊκά ο Παχλαβί απευθύνθηκε στους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Στο μήνυμά του διαβεβαίωσε ότι η απομάκρυνση του Χαμενεΐ και του καθεστώτος του δεν θα προκαλέσουν κενό εξουσίας καθώς όπως είπε υπάρχουν ένας μεγάλος συνασπισμός πατριωτών Ιρανών στη χώρα και στο εξωτερικό που θα μπουν μπροστά προκειμένου να υπηρετήσουν το έθνος τους και την περιοχή στην μετάβαση της εξουσίας και να προωθήσουν την ειρήνευση.

«Θα μπω μπροστά και θα κάνω το καθήκον μου στην πρόσκλησή τους να εποπτεύσω την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας στη δημοκρατία και την επιστροφή του Ιράν στη διεθνή κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Παχλαβί στο διάρκειας δυόμιση λεπτών μήνυμά του καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Χαμενεΐ και του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης. «Το ιρανικό καθεστώς είναι υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους Ιρανούς, Άραβες και Ισραηλινούς. Για τους θανάτους χριστιανών, μουσουλμάνων και Εβραίων. Διευκόλυνε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, υποδαύλισε θρησκευτικές συγκρούσεις στη Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη και το Ιράκ προσπαθεί να ανατρέψει το χασεμιτικό βασίλειο της Ιορδανίας. Χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους σαν ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε ο γιος του ανατραπέντα σάχη του Ιράν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό