17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχε ίχνος σκουριάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που επέστρεψε από το πρωτόκολλο κορονοϊού και δεν είχε ίχνος σκουριάς, οι ρολίστες των Γουόριορς που λάμπουν στο Γκόλντεν Στέιτ και ο Γουέστμπρουκ που ψάχνεται. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε επίδειξη δύναμης στην επιστροφή του, οι Γουόριορς έδωσαν παράσταση στο Φοίνιξ και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ ακόμα ψάχνει τον εαυτό του.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 5 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Οι Μπακς και οι Σέλτικς έμελλε να προσφέρουν στο κοινό του NBA το καλύτερο ματς τη βραδιάς και ας περίμεναν όλοι τον αγώνα των Γουόριορς με τους Σανς, σε μία ακόμα απόδειξη ότι σε οποιοδήποτε παρκέ του NBA μπορεί να γίνει οτιδήποτε, με το Μιλγουόκι να παίρνει την νίκη με 117-113.

Το θέμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν απλώς η νίκη των Μπακς. Το θέμα ήταν ότι το Μιλγουόκι επέστρεψε από το -19 για να πάρει την νίκη, δείχνοντας χαρακτήρα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 36 πόντους και 12 ριμπάουντ (περισσότερα για αυτόν σε λίγο) ήταν ο κορυφαίος των νικητών, στο πρώτο παιχνίδι του αφότου βγήκε από το πρωτόκολλο κορονοϊού, με τους Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ να προσθέτουν από 17 πόντους. Για τους Σέλτικς, οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν είχαν από 25 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Τζέιμς Χάρντεν επέστρεψε από το πρωτόκολλο κορονοϊού και – με κάποιον τρόπο – εμφανίστηκε καλύτερος από ότι ήταν πριν νοσήσει. Τις συνέπειες τις πληρωσαν οι Λέικερς, βλέποντας τον “Μούσια” να οδηγει τους Νετς στην νίκη με 122-115 μέσα στο Λ.Α, σε ένα ματς που το Μπρούκλιν απώλεσε διαφορά 23 πόντων στην τέταρτη περίοδο.

Ο “Μούσιας” ήταν πάντως απολαυστικός, τελειώνοντας τον αγώνα με 36 πόντους με 10/25 σουτ (3/8 τρίποντα), 13/17 βολές, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 κοψίματα σε 39 λεπτά συμμετοχής, θυμίζοντας τον Χάρντεν των Ρόκετς.

Ο Γιάννης… δεν έλειψε ποτέ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραδέχθηκε ότι το διάστημα που βρέθηκε στο πρωτόκολλο κορονοίού ήταν… χαρούμενος, αφού πέρασε χρόνο με την οικογένειά του, χαλάρωσε και άφησε – για λίγο – το μπάσκετ στην άκρη. Ίσως αυτό εξηγεί γιατί στην επιστροφή του στην δράση ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ και δεν εμφάνισε ίχνος σκουριάς, έχοντας 36 πόντους με 13/23 σουτ, 10/15 βολές, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κοψίματα σε 30 λετπά συμμετοχής στην νίκη των Μπακς επί των Σέλτικς.

Ο “Greek Freak” ζει για το μπάσκετ. Προπονείται σκληρά. Στην πραγματικότητα πάντως, αυτό που τον βοήθησε να ανέβει επίπεδο είναι ότι τον τελευταίο 1.5 χρόνο κατάλαβε ότι δεν γίνεται όλα στην ζωή του να αφορούν το μπάσκετ. Το μυαλό του ηρέμησε, είδε τα πράγματα διαφορετικά. Και από τότε παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Καθόλου τυχαία, μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις ήρθε μετά από διάστημα που πέρασε με την οικογένειά του. Ο Γιάννης είναι καλά. Και οι Μπακς είναι επικίνδυνοι.

Το οικοσύστημα των Γουόριορς αναδεικνύει ρολίστες

Ο Στεφ Κάρι είχε 33 πόντους με 10/27 σουτ στην νίκη των – χωρίς Τόμπσον, Γουίγκινς, Πουλ, Λι, Ιγκουοντάλα, Γουάισμαν – Γουόριορς μέσα στο Φοίνιξ με 107-116 επί των Σανς. Στο τέλος της ημέρας όμως, την διαφορά για το Γκόλντεν Στέιτ την έκαναν ο Ότο Πόρτερ (19 πόντοι – 13 στην τέταρτη περίοδο), ο Γκάρι Πέιτον (14 πόντοι) και ο Τζόναθαν Κουμίνγκα (12 πόντοι). Και κάπου εκεί είναι που προκύπτει μία πραγματικότητα που ο κόσμος έχει αφήσει να περάσει στα ψιλά: Το οικοσύστημα των Γουόριορς ευνοεί την ανάδειξη των δυνατών σημείων κάθε παίκτη, αρκεί να είναι δεκτικός σε αυτό (κάτι που ας πούμε δεν ήταν ο Κέλι Ούμπρε).

Το Γκόλντεν Στέιτ είναι μία ιδιαίτερη ομάδα. Έχει έναν ξεκάθαρο σταρ (Κάρι), ο οποίος μπορεί να πάρει όποιο σουτ θέλει, από όπου θέλει. Οι Γουόριορς όμως είναι μία ομάδα που στηρίζεται στις ίσες ευκαιρίες και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση. Κάθε παίκτης θα έχει την ευκαιρία να λάμψει, αρκεί να είναι διατεθειμένος να αναδειχθεί μέσα από το σύστημα.

Ο Κάρι παίζει μυθικά φέτος. Την ίδια στιγμή όμως οι Γουόριορς παίρνουν νίκες χάρη στον Τζόρνταν Πουλ, τον Άντριου Γουίγκινς, τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, τον Ντάμιον Λι, τον Γκάρι Πέιτον, τον Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον. Γιατί; Επειδή οι συγκεκριμένοι παίκτες – πολλοί εκ των οποίων πήραν την πρώτη κανονική τους ευκαιρία στο NBA στους Γουόριορς – ξέρουν ότι αν κάνουν αυτά που πρέπει, αν είναι “διαβασμένοι” και στις δύο πλευρές του παρκέ, τότε θα έχουν την ευκαιρία τους.

Υπάρχουν σταρ που λάμπουν τόσο πολύ που επισκιάζουν τους πάντες. Που μονοπωλούν επιθέσεις, απενεργοποιούν άθελά τους τα δυνατά σημεία των συμπαικτών τους. Ο Στεφ Κάρι – και φυσικά ο Ντρέιμοντ Γκριν – έχουν όμως ένα σπάνιο χάρισμα: Λάμπουν, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να βοηθήσουν και τους συμπαίκτες τους να λάμψουν. Οι Γουόριορς είναι διεκδικητές του τίτλου χάρη σε αυτούς τους δύο, όχι όμως μόνο επειδή κάνουν απίθανα πράγματα σε επίθεση (Κάρι) και άμυνα (Γκριν), αλλά – κυρίως – επειδή έχουν τον τρόπο να βοηθήσουν τον συμπαίκτη τους να λάμψει.

Ο Γουέστμπρουκ ακόμα ψάχνεται

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν περνάει καλά στο Λος Άντζελες.Παίζοντας στην πόλη του θέλει να αποδείξει πολλά. Για κάποιο λόγο όμως εξακολουθεί να απογοητεύει. Αυτό έκανε και κόντρα στους Νετς (ήττα με 115-122), όπου είχε μεν 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ, αλλά και 4/20 σουτ, ενώ αστόχησε και σε κάρφωμα με το σκορ στο 115-118, κόβοντας τα πόδια της ομάδας του.

Ο Γουέστμπρουκ μοιάζει να μην είναι ο εαυτός του. “Απλώς το θέλει πάρα πολύ και φαίνεται. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για αυτόν επειδή δεν του βγαίνει, αλλά το θέλει σαν τρελός” δήλωσε μετά τον αγώνα με τους Λέικερς ο ασίσταντ κόουτς των Λέικερς, Ντέιβιντ Φίζντεϊλ, αναδεικνύοντας το πρόβλημα. Ο Γουέστμπρουκ μοιάζει να βρίσκεται έξω από τα νερά του. Η λογική λέει ότι κάποια στιγμή θα συνέλθει επειδή απλώς είναι ο… Γουέστμπρουκ. Πέρυσι βίωσε κάτι παρόμοιο στους Γουίζαρντς πριν εκτοξευτεί στο δεύτερο μισό της σεζόν. Θα έχει ενδιαφέρον το τι θα ακολουθήσει.

Ο Κέμπα έδωσε κι άλλες απαντήσεις

Αυτή τη φορά το πρόγραμμα δεν περιελάμβανε 40αρα για τον Κέμπα Γουόκερ. Περιελάμβανε όμως triple-double, με τον βραχύσωμο γκαρντ να έχει 10 πόντους (με 3/12 σουτ, 2/9 εκ των οποίων τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ σε 40 λεπτά συμμετοχής στην νίκη των Νικς επί των Χοκς με 101-87.

Ο Κέμπα συνεχίζει να δίνει απαντήσεις στον Τομ Τίμποντο, ο οποίος προς το παρόν δεν έχει άλλη επιλογή – λόγω και των απουσιών – από το να του δίνει χρόνο συμμετοχής. Μένει να φανεί αν θα παραμείνει… πεισματάρης όταν επιστρέψουν οι τραυματίες και στείλει τον Γουόκερ στην άκρη του πάγκου ή θα συνεχίσει να τον εμπιστεύεται.

Οι Σέλτικς έχουν υποτιμήσει τους εαυτούς τους

Έβλεπε κάποιος τους – χωρίς 9 παίκτες συμπεριλαμβανομένων των Αλ Χόρφορντ, Γκραντ Γουίλιαμς, Ντένις Σρούντερ και Τζος Ρίτσαρντσον – Σέλτικς να έχουν στα σχοινιά τους – σχεδόν πλήρεις – Μπακς πριν λυγίσουν στο τέλος και αναρωτιόταν: Γιατί δεν γίνεται οι Βοστώνη να παίζει έτσι κάθε βράδυ; Αυτή είναι πράγματι μία καλή ερώτηση, στην οποία οι Σέλτικς εξακολουθούν να αγνοούν την απάντηση.

Μετά την ήττα στο Μιλγουόκι, η Βοστώνη έχει πλέον ρεκόρ 16-17. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους συνεχίζονται. Κι όμως, οι Σέλτικς είναι μία ομάδα που θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί. Το δίδυμο των Τέιτουμ και Μπράουν θα έπρεπε να κυριαρχεί. Οι Σμαρτ, Σρούντερ, οι δύο Γουίλιαμς, ο Χόρφορντ να τους συμπληρώνουν. Προς το παρόν οι Σέλτικς έχουν όμως μόνο εκλάμψεις. Παραμένουν επικίνδυνοι. Είναι όμως τόσο ασταθείς, που δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς.

Ο Μπογκντάνοβιτς είναι πολύτιμος για τους Τζαζ

Οι Τζαζ τα χρειάστηκαν πριν λυγίσουν με 120-116 τους – χωρίς Ντόντσιτς και Χάρνταγουεϊ – Μάβερικς, με τον Ντόνοβαν Μϊτσελ να είναι ο ηγέτης τους με 33 πόντους. Ένα βήμα πιο πίσω βρισκόταν ο αφανής ήρωας αυτής της ομάδας: Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος είχε 25 πόντους.

Την φετινή σεζόν ο Κροάτης έχει 17.4 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ μέσο όρο με 43.7% στα τρίποντα (2.7/6.2 ανά αγώνα) σε 30 λεπτά συμμετοχής. Στους τελευταίους 5 αγώνες έχει 20 πόντους και 3 ριμπάουντ μέσο όρο με 51.5% στα τρίποντα (3.4/6,6 ανά αγώνα) σε 28.9 λεπτά συμμετοχής. Ο Μπογκντάνοβιτς είναι ο λόγος που ο Μίτσελ και ο Κόνλεί έχουν τόσους πολλούς χώρους, αφού το σουτ του ανοίγει όλο το γήπεδο. Αν μία ομάδα ρίξει κοντό παίκτη πάνω του, θα τον ποστάρει. Αν ρίξει ψηλό, θα τον τραβήξει μακριά από το καλάθι.

Οι Τζαζ είναι η ομάδα του Μίτσελ και του Γκομπέρ. Είναι η ομάδα του Κόνλεϊ. Είναι όμως και η ομάδα του Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος φροντίζει με το επιθετικό του ταλέντο να συμπληρώνει την τριάδα των σταρ της ομάδας.

Ο Γιάννης προκαλεί τρόμο… και δικαίως

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους καλύτερους μπλοκέρ στο NBA. Κυρίως όμως είναι ένας τύπος που προκαλεί τρόμο και δικαίως. Η φάση που εκτυλίχθηκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα των Μπακς με τους Σέλτικς το έδειξε αυτό.

Με το σκορ στο 116-113, ο Τζέισον Τέιτουμ πέρασε τον Κρις Μίντλετον και όρμησε προς το καλάθι, όπου περίμενε ο Γιάννης. Ο σταρ των Σέλτικς έδωσε την εντύπωση ότι θα τελειώσε την φάση. Αντ’ αυτού, μπροστά στον φόβο της τάπας άλλαξε γνώμη και πάσαρε στον Ρόμπερτ Γουίλιαμς, ο οποίος σηκώθηκε για να καρφώσει. Ο Γιάννης όμως είχε διαβάσει όλη την φάση. Έπαιξε με το μυαλό του Τέιτουμ, γύρισε άμεσα προς τον Γουίλιαμς και τον έκοψε.

Φάσεις σαν αυτές είναι που κάνουν τον κόσμο να εκτιμάει καλύτερα τον Γιάννη. Φάσεις όπου φαινόταν να βρισκόταν σε δύσκολη θέση, αλλά έπαιξε την τέλεια άμυνα, τρόμαξε τον – προικισμένο σκόρερ – Τέιτουμ και έκοψε τον Γουίλιαμς. Αυτό που έκανε ο σταρ των Μπακς σε αυτή την φάση δεν ήταν ούτε απλό, ούτε εύκολο. Με κάποιον τρόπο όμως κατάφερε πράγματι να το κάνει να μοιάζει και απλό και εύκολο. ,

Ο Κλάξτον έκανε πόστερ τον ΛεΜπρόν

Ο Νικ Κλάξτον είναι ο καλύτερος ψηλός των Νετς σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ και – με διαφορά – ο καλύτερος σε alley oop φάσεις. Ο Τζέιμς Χάρντεν ξέρει να δημιουργεί alley oop καταστάσεις όσο λίγοι παίκτες. Οι δυο τους βρίσκουν σιγά-σιγά μία ιδιαίτερη χημεία. Οι Λέικερς και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το κατάλαβαν καλά αυτό.

Με τους Λέικερς να έχουν επιστρέψει από το -23 και να έχουν ισοφαρίσει σε 115-115, οι Νετς έδωσαν την μπάλα στον Χάρντεν. Αυτός τράβηξε όλη την άμυνα πάνω του και σήκωσε την μπάλα για τον Κλάξτον. Ο ΛεΜπρόν διάβασε την φάση, αλλά απλώς δεν γινόταν να την σταματήσει. Ο Κλάξτον… πέταξε και κάρφωσε στο πρόσωπο του “Βασιλια”, σε μία από τις κορυφαίες φάσεις της χρονιάς.

Ο Κλάξτον είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι ο νεαρότερος ψηλός των Νετς, ο καλύτερος στην άμυνα με αλλαγές και ο καλύτερος ρόλερ σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ. Στα playoffs όλα αυτά ίσως φανούν χρήσιμα όταν ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ο Πολ Μίλσαπ και ο Μπλέικ Γκρίφιν δυσκολευτούν στην άμυνα κόντρα στις πραγματικά καλές ομάδες. Φάσεις σαν αυτή σίγουρα θα του δώσουν αυτοπεποίθηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό