27.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Ο βασιλιάς των smartphones, αλλά χωρίς στέμμα…

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τα smartphones που περιμέναμε πως και πως για να δοκιμάσουμε φέτος, το Huawei Pura 70 Ultra έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι η κινέζικη εταιρεία δεν καταλαβαίνει από δυσκολίες και κυρώσεις. Τι και αν την μπλοκάρουν από τις πιο προηγμένες αρχιτεκτονικές επεξεργαστών, τι και αν δεν υπάρχει επίσημη οδός επικοινωνίας και συνεργασίας με τις αμερικανικές εταιρείες (και τους λοιπούς συνεργάτες της κυβέρνησης των ΗΠΑ), τι και αν η αγορά έμοιαζε να την έχει ξεχάσει, η Huawei είναι εδώ πιο δυνατή από ποτέ και σε κάνει να αναρωτιέσαι τι θα γινόταν αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά τα παράλογα την τελευταία πενταετία. Πιθανότατα θα ψάχναμε με το κιάλι τον δεύτερο…

Να μην σας κουράζουμε άλλο, ωστόσο, με χιλιοειπωμένα γεγονότα, εδώ ήρθαμε μέσα από αυτό το review να μιλήσουμε για το κορυφαίο μοντέλο της φετινής σειράς Huawei Pura 70. Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα rebranding της σειράς P που κάθε χρόνο μας έδινε (και εξακολουθεί να μας δίνει) μια νέα τεχνολογική εξέλιξη που να αφορά την mobile Φωτογραφία, και όχι μόνο. Σύμφωνα με τη Huawei, η σειρά Pura εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην οποία γιορτάζει τη δημιουργικότητα και την ενσωμάτωση της μόδας με την τεχνολογία! Εμείς δοκιμάζουμε αυτή τη συσκευή εδώ και κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες και είμαστε πλέον σε θέση να παραθέσουμε με σχετική ασφάλεια τις απόψεις μας!

Σχεδιασμός – Κατασκευή

Ο σχεδιασμός της νέας ναυαρχίδας της Huawei είναι για άλλη μια φορά… ιδιαίτερος. Είναι ένα από εκείνα τα σχέδια που είτε αγαπάς είτε απεχθάνεσαι και είναι αναμφισβήτητο ότι είναι πολύ, πολύ τολμηρό . Είναι φινιρισμένο σε αλουμίνιο και vegan δέρμα, με ευχάριστη υφή και υπολογίσιμες διαστάσεις, ακόμη και για τους λάτρεις των μεγάλων smartphones.

Πρωταγωνιστικό ρόλο και στον φετινό σχεδιασμό παίζει το module της κάμερας με αυτό το ιδιόμορφο και ακανόνιστο σχήμα για να χωρέσει ο κύριος αισθητήρας 1’’, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε καταλάβει για ποιον λόγο επιλέχθηκε αυτό το design. Επίσης, προεξέχει αρκετά από το υπόλοιπο σώμα με αποτέλεσμα να μην είναι σταθερό όταν το ακουμπάς σε μια επίπεδη επιφάνεια, ενώ και η κατανομή του αρκετά μεγάλου συνολικού βάρους (226gr) έχει μετατοπιστεί σε εκείνο το σημείο. 

Να αναφέρουμε, ακόμη, ότι τα power και volume buttons στη δεξιά πλευρά έχουν τοποθετηθεί αρκετά ψηλά και είναι μάλλον άβολο να τα χρησιμοποιείς φυσιολογικά όπως κρατάς τη συσκευή στο χέρι σου. Δεν λείπει, πάντως, η χαρακτηριστική κόκκινη τσαχπινιά στο power button που προσδίδει πόντους αισθητικής. Στο κάτω μέρος έχουμε υποδοχές USB-C και για κάρτες SIM, καθώς και το ένα από τα δύο ηχεία stereo, ενώ στο επάνω μέρος υπάρχει αισθητήρας υπερύθρων.

Από την άλλη πλευρά, η πρόσοψη είναι τρομερά εντυπωσιακή, μιας και η οθόνη καταλαμβάνει σχεδόν το 90% του χώρου, είναι ελαφρώς πιο καμπυλωτή και τα bezels προς όλες τις πλευρές είναι ελάχιστα για να απολαμβάνεις μια full-screen εμπειρία θέασης.

Πέρα από το κομμάτι της αισθητικής που είναι καθαρά υποκειμενικό και παρά το μεγάλο βάρος του, το Huawei Pura 70 Ultra είναι πολύ άνετο στο χέρι και τα υλικά που επέλεξε η εταιρεία προσφέρουν στον χρήστη μια πραγματική premium αίσθηση. Σημειώστε, επίσης, ότι είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη, ενώ το vegan δέρμα στο πίσω μέρος είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και (για την ώρα…) δεν φαίνεται να λερώνεται τόσο εύκολα.

Οθόνη

Σε σύγκριση με την περυσινή κυρτή οθόνη έχουμε μεγάλες αλλαγές. Το Huawei Pura 70 Ultra έρχεται με LTPO OLED panel μεγέθους 6.8’’, ανάλυση 2884 x 1260, αυτόματα προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης εικόνας 1-120Hz για εξοικονόμηση μπαταρίας όταν δεν χρειάζεσαι τον γρήγορο ρυθμό, αλλά και μέγιστη φωτεινότητα 2500nits που σου χαρίζει εξαιρετική ευκρίνεια στο άμεσο φως της ημέρας, χωρίς να φτάνει στα τρελά ύψη του ανταγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτό το μοντέλο αξιοποιείται η τεχνολογία Kunlun Glass της εταιρείας που αποδεδειγμένα προσδίσει μια τρομερή ανθεκτικότητα στην οθόνη από τις γρατζουνιές.

Σχετικά με την καμπυλότητα του νέου panel, είμαστε ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι πρακτικά δεν την αντιλαμβάνεσαι, μιας και η υλοποίηση της Huawei είναι τόσο εκλεπτυσμένη που δεν μπορείς καν να πιάσεις την καμπύλη σε μια φωτογραφία. Στα πλεονεκτήματα της οθόνης συμπεριλαμβάνουμε την κάπως πιο ψυχρή απόδοση των χρωμάτων, τουλάχιστον σε σύγκριση με ό,τι βλέπουμε σε ανταγωνιστικές ναυαρχίδες, αλλά για όποιον προτιμά τα υπερκορεσμένα χρώματα, υπάρχουν πολλές επιλογές παραμετροποίησης στις ρυθμίσεις.

Αυτό που κρατάμε από την οθόνη είναι η εξαιρετική απόκριση της, οι ομαλότατες μεταβάσεις και τα animations, αλλά και συνολικά η άκρως ευχάριστη εμπειρία θέασης σε περιεχόμενο, scrollάρισμα και φυσικά στο gaming.

Hardware  – Απόδοση

Οι σημαντικοί περιορισμοί που έχει η Huawei σε ό,τι αφορά τους επεξεργαστές είναι γνωστοί εδώ και χρόνια. Η εταιρεία δεν μπορεί να υπολογίζει στα chips της Qualcomm, ούτε (τουλάχιστον για την ώρα) να αναπτύξει δικούς της επεξεργαστές στις πιο σύγχρονες κλίμακες (π.χ. 3nm). Επομένως, ήταν αναγκαίο να βρεθούν άλλες λύσεις και να δοθεί βάρος στην σωστή επικοινωνία hardware – software προκειμένου να παρέχει μια ισορροπημένη και πολύ υψηλή απόδοση με ό,τι έχει στα χέρια της.

Τούτου λεχθέντος, το Huawei Pura 70 Ultra έρχεται με επεξεργαστή Kirin 9010 κατασκευασμένο στα 7nm, ο οποίος θα μπορούσε τρόπον τινά να συγκριθεί με το Snapdragon 8 Gen1 που κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια (και μάλιστα στα 4nm). Αν αφήσουμε στην άκρη τα ξερά νούμερα, το Kirin 9010 κάνει μια χαρά τη δουλειά του και ο μέσος χρήστης που δεν είναι εξοικειωμένος με το τεχνικό σκέλος δεν πρόκειται να έχει κανένα παράπονο απόδοσης. Σε αυτό συμβάλουν φυσικά και οι τουμπανιασμένες μνήμες που ενσωμάτωσε η εταιρεία, όπως 16GB μνήμη RAM και 512GB ή 1TB αποθηκευτικός χώρος!

Χάριν στις βελτιστοποιήσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο software, τόσο στην Κίνα με το HarmonyOS, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο με το EMUI 14.2, το Huawei Pura 70 Ultra «πετάει» σε απόδοση είτε μιλάμε για πολύωρη χρήση κάμερας, είτε για απαιτητικά mobile games, είτε για εναλλαγές μεταξύ πολλών ανοικτών εφαρμογών (multitasking) για τους power users.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μετά βίας ζεσταίνεται παρά την έντονη χρήση, ενώ δεν παρατηρήσαμε καμία πτώση απόδοσης σε πολύωρα gaming sessions, ούτε το παραμικρό κόλλημα ή δισταγμό. Σίγουρα βοηθά στην καλή θερμική συμπεριφορά το υλικό που χρησιμοποιεί η Huawei, αλλά πιθανότατα έχουν γίνει κάποια «μαγικά» και στο εσωτερικό της συσκευής.

Στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, το Huawei Pura 70 Ultra ΔΕΝ υποστηρίζει δίκτυα 5G….επίσημα. Ανεπίσημα μπορεί να ισχύει κάτι άλλο…

Για το βιομετρικό ξεκλείδωμα υπάρχουν διαθέσιμες δύο επιλογές. Είτε με αναγνώριση προσώπου από την εμπρόσθια κάμερα που λειτουργεί σχεδόν ακαριαία όταν φωτίζεται αρκετά το πρόσωπο του χρήστη, είτε μέσω του ταχύτατου αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Με τον τελευταίο, όμως, παρατηρήσαμε ότι έχει τοποθετηθεί αρκετά χαμηλά στην οθόνη και θα πρέπει να συνηθίσεις λίγο την θέση του στην αρχή για να το κάνεις μηχανικά.

Ο ήχος είναι από τα δυνατά χαρακτηριστικά του Huawei Pura 70 Ultra, μιας και τα δύο ηχεία stereo είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών, ειδικά στις μεσαίες και τις υψηλές συχνότητες με απόλυτη καθαρότητα στις μεγάλες εντάσεις. Σίγουρα έχουμε ακούσει καλύτερα μπάσα, αλλά δεν παύει να είναι μια υλοποίηση που κινείται στα υψηλότερα κλιμάκια της κατηγορίας. Εδώ, ωστόσο, να αναφέρουμε ότι δεν υποστηρίζονται όλα τα audio codecs της Qualcomm, ούτε υπάρχει συμβατότητα για Dolby Atmos λόγω των περίφημων κυρώσεων των ΗΠΑ.

Όσον αφορά την αυτονομία, δύσκολα θα έρθει ημέρα που θα χρειαστείτε τον φορτιστή πριν πέσετε για ύπνο, όμως, με βάση το ιστορικό της Huawei περιμέναμε κάτι καλύτερο. Και το πιθανότερο είναι ότι δεν ευθύνεται η ίδια η εταιρεία για αυτό το «πρόβλημα» (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι). Η μικρότερη από το αναμενόμενο αυτονομία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο επεξεργαστής είναι κατασκευασμένος στα 7nm, επομένως, δεν είναι το ίδιο ενεργειακά αποδοτικός σε σύγκριση με τις πιο σύγχρονες λιθογραφίες. 

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όμως, μια και συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο φορτιστής ισχύος 100W που φορτίζει πλήρως το Huawei Pura 70 Ultra μέσα σε περίπου 40 λεπτά, ενώ σε πάει από το 0-50% μέσα σε μόλις 12 λεπτά! Υποστηρίζει, επίσης, ασύρματη φόρτιση σε ισχύ 80W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση στα 20W για να γεμίσεις τα ακουστικά ή το smartwatch σου.

Λογισμικό

Στον τομέα του λογισμικού, η Huawei συνεχίζει την πολιτική της για διαφορετικό περιβάλλον χρήσης στην Κίνα και στον υπόλοιπο κόσμο. Στην εγχώρια αγορά πορεύεται με το HarmonyOS, ενώ εμείς χρησιμοποιούμε το EMUI 14.2 που βασίζεται στο…Android 12. 

Με το EMUI είμαστε εξοικειωμένοι εδώ και πολλά χρόνια, απλά τελευταία η Huawei φέρνει μαζί του πολλές bloatware εφαρμογές και κουραστικές προτάσεις μέσα στους φακέλους. Δεν πρόκειται για προεγκατεστημένες εφαρμογές, απλά συντομεύσεις που μπορείς να διαγράψεις ανά πάσα στιγμή. Πάντως, είναι λιγάκι κουραστικό αν θες να «καθαρίσεις» πλήρως τη συσκευή σου όταν ξεκινήσεις μαζί της.

Η ερώτηση του…δεύτερου εκατομμυρίου αφορά φυσικά τις εφαρμογές – υπηρεσίες της Google. Επίσημα δεν υποστηρίζονται, αλλά πλέον υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές μέθοδοι για να εγκαταστήσεις οτιδήποτε σε ενδιαφέρει από τη Google και να χρησιμοποιείς απρόσκοπτα κάθε υπηρεσία της εταιρείας ή άλλη εφαρμογή ή παιχνίδι που βασίζεται στα Google Mobile Services και το κατάστημα Google Play. 

Η πιο πρόσφατη λύση είναι το microG. Τα βήματα για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε Google εφαρμογές είναι απλά. Ανοίξτε το Huawei AppGallery, ψάξτε για μία από τις δημοφιλείς Google εφαρμογές, πατήστε για εγκατάσταση και επιλέξτε και εγκατάσταση του microG. Ανοίξτε την εφαρμογή και συνδεθείτε στο Google Account σας. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές σας και να μοιράζεστε περιεχόμενο ελεύθερα. 

Επίσης, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες εφαρμογές μέσω του GBox. Ψάξτε για το GBox στο AppGallery και εγκαταστήστε το, προσοχή, μην το διαγράψετε. Μπείτε στο GBox και αποκτήστε πρόσβαση στο “Google Play Store” και απολαύστε την καλύτερη εμπειρία για εφαρμογές στο Huawei smartphone σας. 

Εναλλακτικά μπορείτε να εγκαταστήσετε το MicroG από το GitHub και μέσω του AppGallery ή της third-party εφαρμογής GBox εγκαταστήστε και ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τις Google εφαρμογές που θέλετε, με τον Google λογαριασμό σας.

Κάμερες

Έχοντας ήδη ανέβει στην κορυφή του DxOMark ως το κορυφαίο smartphone στον τομέα της mobile Φωτογραφίας, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι το «πυρηνικό» όπλο του Huawei Pura 70 Ultra.

Ξεκινώντας από τον κύριο αισθητήρα, η Huawei τοποθέτησε τον κορυφαίο Sony IMX989 με μέγεθος 1’’, τον ενίσχυσε με προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης παρόμοιο με αυτό που γνωρίσαμε από την Apple στην προηγούμενη γενιά των iPhone, και τον απογείωσε με το μεταβαλλόμενο διάφραγμα από f/1.6 έως f/4.0!

Πριν μιλήσουμε για τις επιδόσεις της κάμερας, να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην εφαρμογή της κάμερας. Βρίσκουμε ένα συνηθισμένο περιβάλλον χρήσης με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, χειροκίνητη ρύθμιση, αναγνώριση σκηνών κλπ. Παρόλα αυτά, υπάρχει μια καινοτομία που αξίζει αναφοράς και θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις της κάμερας. Η standard λήψη γίνεται στα 12MP, αλλά ενεργοποιώντας την ενίσχυση εικόνας, η ποιότητα διπλασιάζεται στα περίπου 25MP και μάλιστα χωρίς να αυξάνει ιδιαίτερα τον όγκο των λήψεων. Αυτό το «mode» δεν θα πρέπει να συγχέεται με το Pro, καθώς το τελευταίο αξιοποιεί μεν τις πλήρεις δυνατότητες του αισθητήρα, αλλά αυξάνεται εκθετικά το μέγεθος των αρχείων και σε ορισμένες περιπτώσεις χάνεται η επεξεργασία του δυναμικού εύρους που ενισχύεται από την ομαδοποίηση των pixels (το περίφημο pixel binning).

Με δεδομένο ότι υπάρχει άπλετος αποθηκευτικός χώρος, όπως είδαμε προηγουμένως, ήρθε η ώρα να τραβάτε ακόμα καλύτερες φωτογραφίες ως standard στη συσκευή σας χωρίς καμία έκπτωση στο HDR ή την ταχύτητα του κλείστρου. Αν αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά και αν παίζει πραγματικά ρόλο, θα το καταλάβετε μόλις τραβήξετε δύο συγκριτικές φωτογραφίες και μεγενθύνετε αυτήν στα 25MP.

Σε ό,τι αφορά το προκείμενο, δηλαδή την ποιότητα των λήψεων, έχουμε μείνει με το στόμα ανοικτό. Τι έχετε φτιάξει ρε παιδιά; Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να μεταφέρουμε πραγματικά αποτελέσματα λήψεων σε μια ιστοσελίδα ή σε κοινωνικά δίκτυα, καθώς η ποιότητα μειώνεται ραγδαία για να μειωθεί ο χρόνος φόρτωσης (και ο φόρτος των servers των κοινωνικών δικτύων), αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάρετε μια καλή γεύση από την γκαλερί μας παρακάτω.

Η απόδοση των χρωμάτων είναι αναμενόμενα εξαιρετικά, αλλά αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το HDR και η πραγματική ισορροπία στις αντιθέσεις του φωτός. Στα περισσότερα premium smartphones βλέπουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο σε αυτούς τους τομείς, αλλά και πάλι όταν ανοίγουμε τις φωτογραφίες σε μια μεγάλη οθόνη υπολογιστή παρατηρούμε θόρυβο στις σκοτεινές περιοχές και «καψίματα» στον ουρανό. Με το Huawei Pura 70 Ultra όλα αυτά έχουν λυθεί σχεδόν στο 100%! Μοναδική παραφωνία; Ο αλγόριθμος της Huawei που προσπαθεί πάντα και με κάθε τρόπο να καθαρίσει την εικόνα σε κάθε σημείο της, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να εμφανίζονται «ξεπλύματα» στο κάδρο μας.

Σε κάθε περίπτωση, η απόδοση στο φως της ημέρας είναι ανεπανάληπτη και θέτει νέα όρια (και νέους στόχους ενδεχομένως) για τους υπόλοιπους σοβαρούς παίκτες της αγοράς.

Όταν μειώνεται ο φωτισμός, το μέγεθος του αισθητήρα βοηθά στην πρόσληψη πληροφορίας για να απολαμβάνεις υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και καθαρότητας ακόμα και χωρίς να ενεργοποιήσεις το Night Mode, αλλά θα είμαστε ειλικρινείς: δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, είτε από τη Huawei, είτε από άλλους κατασκευαστές. Και πάλι, όμως, την τοποθετούμε άνετα στο Top 5 των καμερών smartphone για νυχτερινές λήψεις.

Στα πορτραίτα, το Huawei Pura 70 Ultra θα λέγαμε ότι έχει μια αρκετά επιθετική προσέγγιση, κροπάρωντας εξαιρετικά το φόντο από το αντικείμενο, ωστόσο, καταλήξαμε ότι μας άρεσε πολύ περισσότερο το φυσικό bokeh effect που λαμβάνουμε από το απλό mode λήψης. Είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, το επίπεδο της λεπτομέρειας και της φυσικότητας είναι συναρπαστικό! Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τη selfie κάμερα, η οποία μας δίνει πολύ πιο φυσικά πορτραίτα με το απλό mode παρά με το ξεχωριστό portrait!

Για να πούμε δυο λόγια για τους άλλους δύο αισθητήρες, ο τηλεφακός συμπεριφέρεται εξαιρετικά σε αυτά που διαφημίζει η εταιρεία. Τουτέστιν, στο 3.5x οπτικό zoom απολαμβάνεις καθαρές εικόνες με ελαφρώς μικρότερα επίπεδα λεπτομέρειας σε σύγκριση με τον κύριο αισθητήρα (αναμενόμενο), ενώ μέχρι το 10x μπορείς να κάνεις δουλίτσα σε αξιοπρεπές επίπεδο. Το macro mode είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον, πλησιάζει έως τα 5cm, αλλά στις δικές μας δοκιμές αντιμετωπίσαμε ορισμένα θεματάκια με την εστίαση που πιθανολογούμε ότι θα λυθούν με κάποιο software update.

Όσοι τη βρίσκετε με τις ευρείες λήψεις για τοπία, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον υπερευρυγώνιο φακό σχεδόν άψογο. Οι φίλοι που μας διαβάζετε όλα αυτά τα χρόνια θα γνωρίζετε ότι δεν προτιμούμε (ούτε συστήνουμε) ιδιαίτερα αυτού του τύπου τις λήψεις, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση του Huawei Pura 70 Ultra μπορείς να πάρεις πολύ ικανοποιητικές λήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με το αναμενόμενο barrel effect λόγω της φύσης του φακού.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η λήψη φτάνει σε ανάλυση έως 4K στα 60fps, οι λήψεις είναι αρκετά σταθερές χάριν στο σύστημα του κεντρικού αισθητήρα και σε γενικές γραμμές μπορείς να καταγράψεις στιγμές σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Επίλογος

Κάθε φορά που θέλουμε να δώσουμε έναν επίλογο σε review μας για smartphone της Huawei τίθενται παρόμοιοι προβληματισμοί. Από πλευράς κατασκευής και επιδόσεων δεν μπορείς να προσάψεις κυριολεκτικά τίποτα σοβαρό στην εταιρεία. Τα προηγούμενα χρόνια, άλλωστε, έχουν δείξει ότι όσοι εμπιστεύτηκαν premium smartphones της Huawei έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι σε βάθος χρόνου και γι’ αυτό έφτασε ένα βήμα πριν από την κορυφή προτού αποφασίσουν να την γκρεμίσουν με το έτσι θέλω οι ΗΠΑ.

Τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση του Huawei Pura 70 Ultra. Εξαιρετική κατασκευή, απολαυστική οθόνη, απροβλημάτιστη λειτουργία και κορυφαία κάμερα το τοποθετούν στο ίδιο ράφι με τα Top 3 smartphones της αγοράς. Στον αντίλογο, όμως, μπαίνει στην εξίσωση η απουσία 5G (τουλάχιστον επίσημα…) και η απουσία των Google Mobile Services (λύνεται, βέβαια, με πλάγιο τρόπο).

Χρειάζεται και λίγη τόλμη, όμως, δε νομίζετε;

Huawei Pura 70 Ultra Οθόνη 6.8’’ LTPO OLED (2884×1260, HDR, 1-120Hz, 2500nits μέγιστη φωτεινότητα) με επικάλυψη Kunlun GlassΕπεξεργαστής Kirin 9010 (7nm)Μνήμη RAM 16GBΑποθηκευτικός χώρος 1TBΤριπλή κάμερα 50MP f/1.6-4.0 1.0’’ (PDAF, Laser AF, OIS) + 50MP f/2.1 telephoto (3.5x οπτικό zoom, PDAF, OIS) + 40MP f/2.2 ultrawide (AF)Εμπρόσθια κάμερα 13MP f/2.4 ultrawide (AF)In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτωνdualSIM, WiFi 6, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, IRΗχεία stereoΛειτουργικό σύστημα EMUI 14.2Μπαταρία 5200mAh με φορτιστή 100W (80W ασύρματη φόρτιση, 20W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση)Υποδοχή USB-CΔιαστάσεις 162.6 x 75.1 x 8.4mmΒάρος 226grΚατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό