24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο βασιλιάς της χημειοθεραπείας – Του έδωσαν έναν χρόνο ζωής κι αυτός τερμάτισε σε 15 μαραθώνιους

Ειδήσεις Ελλάδα

Του είπαν ότι θα πεθάνει σε έναν χρόνο, αλλά ο Iain Ward νιώθει πιο ζωντανός από ποτέ.

Ο 35χρονος fitness coach, ο οποίος μια ζωή ακολουθούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, είδε τον κόσμο του να καταρρέει μετά τη διάγνωση σοκ το 2019, όταν οι γιατροί τον πληροφόρησαν ότι έχει καρκίνο στον εγκέφαλο και μάλιστα σε τελικό στάδιο.

Αντί να τα παρατήσει όμως, τα δυσάρεστα νέα τον ενέπνευσαν να ζήσει όσο περισσότερο μπορεί, δίνοντας μάλιστα ένα πολύ σημαντικό νόημα στη ζωή του -τρέχοντας μαραθώνιους και συγκεντρώνοντας χρήματα για έρευνα κατά του καρκίνου.

«Έχω μικρό προσδόκιμο ζωής, αλλά υπάρχουν τρόποι που μπορώ να το χρησιμοποιήσω», λέει ο Iain Ward στην The Post.

Ο άτυχος Ιρλανδός, που τώρα ζει στο Λονδίνο, διηγήθηκε ότι μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που έλαβε την επώδυνη διάγνωση, άρχισε να ερευνά πώς ένα άτομο μπορεί να κερδίσει χρήματα από τον μαραθώνιο. Εμπνεύστηκε όταν έμαθε ότι ένας δρομέας είχε συγκεντρώσει κάποια στιγμή 3 εκατομμύρια δολάρια μέσω εταιρικών χορηγιών -αλλά ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα και ελπίζει να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ δωρεών.

Και έτσι, από την πρώτη ημέρα ξεκίνησε να τρέχει, όσο γρήγορα μπορεί να τρέξει κάποιος ενώ υποβάλλεται σε θεραπείες για τον καρκίνο. Από τότε που ξεκίνησε την αποστολή του, ο Iain Ward έχει συμμετάσχει σε 15 μαραθώνιους, ακόμα κι αν μερικές φορές καταλήγει να περπατάει στον τερματισμό.

«Το όλο θέμα είναι να κάνουμε πράγματα που δεν είναι στερεότυπα για άτομα με καρκίνο. Τα πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους να λένε “Γεια, περίμενε ένα λεπτό, δεν πρέπει να το κάνει αυτό! Υποτίθεται ότι πρέπει να είναι σε ένα κρεβάτι και να φαίνεται λυπημένος”», λέει ο ίδιος.

Ο Iain Ward, πρώην influencer του gaming, έχει γίνει ήρωας στα social media, κερδίζοντας 5,5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Tik Tok και άλλα 6,7 εκατομμύρια στο Instagram. Οι φίλοι του άρχισαν να τον αποκαλούν «Βασιλιά της Χημειοθεραπείας» και σύντομα αυτό πέρασε και στο διαδίκτυο.

Την κορώνα του βασιλιά πάντως, αναμένεται να την πάρει τον Νοέμβριο, όταν ο Iain Ward θα τρέξει επτά αγώνες σε επτά ημέρες σε επτά ηπείρους -συμπεριλαμβανομένου του μαραθώνιου της Νέας Υόρκης, για να συγκεντρώσει περισσότερους ανθρώπους πίσω από τον ευγενή σκοπό του, ακόμη και με το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης να χτυπά πιο δυνατά κάθε μήνα.

«Οι γιατροί είπαν αρχικά ότι έχω προσδόκιμο ζωής περίπου πέντε χρόνια και πλησιάζουμε σε ένα χρόνο. Θα ξεκινήσουμε από την Ανταρκτική, θα κοιμηθούμε στο αεροπλάνο», λέει ο ίδιος ετοιμάζοντας τις λεπτομέρειες για το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής του.

@thekingofchemo READ BELOW 4 years ago today I was having an awake brain surgery. A Craniotomy is the most dangerous surgery on the planet. I was at a high risk of losing my ability to speak and my sight. I was told afterwards that statistically I’d have 5 years to live. So according to the stats, as of today, I got 1 year left. As sure as night follows day, I’m going to outlive those statistics, and along the way I’m going to break the world record for most money raised running a marathon. But I’m not asking any of you for donations. I only ask for more followers, because that means more sponsors, and more sponsors means I can break this charity world record without ever needing a donation from you or anyone else. No one else has ever tried raising money for charity like this, and it’s working. We’re coming up to half a million dollars raised since the start. #FUCKCANCER #motivational #upthebanner #inspirational #worldrecord #lifegoal #motivation #marathon #cancerresearch ♬ original sound – Iain Liam Ward

Η καταπολέμηση του καρκίνου στον εγκέφαλο είναι μία κάθε άλλο παρά εύκολη διαδικασία, το ίδιο ισχύει και για τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Κάθε μέρα φέρνει τις δικές της μοναδικές προκλήσεις. Αλλά ο Iain Ward είχε ένα πλεονέκτημα στην αρχή -την εξαιρετική φυσική του κατάσταση.

«Κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, στην πραγματικότητα έτρεχα. Πήγαινα με το ποδήλατο στο νοσοκομείο επτά μίλια μακριά από το σπίτι μου. Υπήρξαν τα πάνω και τα κάτω, αλλά τα έχω καταφέρει. Ήταν διασκεδαστικό».

Τα χειρότερα ήταν σε περιόδους που λάμβανε ακτινοθεραπεία -η οποία απείλησε να τον φέρει σε αδιέξοδο. «Συνέχιζα τη φυσική μου κατάσταση, το τρέξιμο σε τακτική βάση, αλλά άρχισα να πέφτω. Ήμουν πιο αργός», λέει ο ίδιος.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε έψαξε τον θρύλο του «Rocky» για έμπνευση -αποφασισμένος απλώς να συνεχίσει, ακόμα κι αν υπήρχαν μέρες που θα περπατούσε αντί να τρέχει.

Οι αρχικές προβλέψεις των γιατρών αναφέρουν ότι του απομένει ένας χρόνος ζωής -αλλά οι πρόσφατες εξετάσεις τού δίνουν ελπίδα ότι θα έχει περισσότερο χρόνο.

Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει περίπου 500.000 δολάρια για την έρευνα κατά του καρκίνου, λέγοντας ότι δεν έχει επικεντρωθεί πάρα πολύ στο σπάσιμο των ρεκόρ σε αυτό το σημείο. Αλλά συνεχίζει να προσθέτει μαραθώνιους στο ημερολόγιό του -ακόμα κι αν η λεγόμενη τελευταία χρονιά της ζωής του πλησιάζει στο τέλος της.

«Δεν ξέρω, ίσως τρέξω ακόμη έναν μαραθώνιο προς τα Χριστούγεννα. Ποιος θα με σταματήσει;».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό